Menu




Ierīce organiskā mēslojuma vērtības noteikšanai

Ziņas 21.05.2020   

Ierīce organiskā mēslojuma vērtības noteikšanai


Tramspread ir specializēts organiskā mēslojuma apstrādes iekārtu ražotājs, kas atrodas Safolkā, Lielbritānijā. Lauksaimniekiem tas piedāvā risinājumu šķidro kūtsmēslu vērtības noteikšanai.

Īpašs komplekts piecu minūšu laikā var novērtēt vircas kvalitāti – augiem pieejamo slāpekļa daudzumu.
"Ja jūs nezināt, cik liels ir vircā vai digestātā pieejamo barības vielu daudzums un cik ātri tās izdalās, varat tikai minēt par izmaksām, ieguvumiem un ietekmi uz ražu nākotnē," saka Terijs Beikers no Tramspread.

Kūtsmēslu pārvaldības sistēmu ražotājs uzsver, ka lauksaimnieki var ietaupīt līdz 295 eiro/ha, taču vispirms jāzina organisko šķidrmēslu uzturvērtība. Agros Nove Mark Three testēšanas komplekts maksā 470 eiro. Tas paredzēts vircas un kūtsmēslu pārbaudei – piecu minūšu laikā ierīce parāda augiem pieejamo slāpekļa daudzumu. "Tiklīdz jūs zināt organiskā mēslojuma uzturvērtību, iespējams aprēķināt nepieciešamo šķidrmēslu daudzumu. Taču, lai skaitļi būtu precīzi un virca tiktu precīzi izdalīta, nepieciešams caurplūdes mērītājs," piebilst Beikers.

Ar ISOBUS saderīgs Tramsrpead plūsmas mērītājs maksā 4170 eiro. To var savienot ar GPS iekārtu un šķidrmēslu iestrādes daudzumu iespējams vadīt no traktora kabīnes.

"Apvienojumā ar lauka kartēm, izvēloties mēslošanas līmeni un aprēķinot iestrādājamās vircas daudzumu, operators var uzzināt precīzu mēslojuma daudzumu uz hektāru," saka Beikers. Šī tehnoloģija, lietojot to kopā ar pārvietojamo vircas testēšanas aprīkojumu, var sniegt informāciju par ieguvumiem no organiskā mēslojuma izmantošanas saimniecībā.

“Aprēķinot mēslojamajiem augiem pieejamo slāpekļa, fosfora un kālija (N, P un K) daudzumu, var ietaupīt ievērojamu naudas daudzumu. Zinātnieki lēš, ka ietaupījums ir 240 – 295 eiro/ha, pamatojoties uz liellopu vircas pielietojumu 95 m3/ha sezonas laikā.

Virca ir viens no zemāk novērtētajiem lauksaimniecības resursiem. Ja to uzglabā, izpēta un saprātīgi izmanto, tad uzturvērtības ziņā var sasniegt ievērojamus ietaupījumus un lielāku ieguldījumu vides aizsardzībā", nobeigumā uzsver ražotāja pārstāvis.





Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Autonomā Krone un Lemken koncepta pilnveidojumi

Autonomā Krone un Lemken koncepta pilnveidojumi

Krone un Lemken kopīgi izstrādātajam autonomajam transportlī...

Ziņas

Fliegl prezentē SZS 300 BL Ultra puspiekabi ķīpu transportēšanai

Fliegl prezentē SZS 300 BL Ultra puspiekabi ķīpu transportēšanai

Fliegl Agrartechnik GmbH prezentē savu jaunāko produktu – SZ...

Ziņas

Vairāk jaudas New Holland T8 modeļiem

Vairāk jaudas New Holland T8 modeļiem

Uzņēmums New Holland pilnveidojis savu T8 Genesis traktoru 2...