Menu




Lemken pārveido produktu klāstu

Ziņas 04.06.2020   

Lemken pārveido produktu klāstu


Diskusijas par ilgtspējīgu lauksaimniecību, kā arī pastāvīgi pieaugošās normatīvās prasības dažādos tirgos ir pamudinājušas augkopības tehnikas ražotāju Lemken uz visiem laikiem pārtraukt parasto lauka smidzinātāju ražošanu 2020. gada beigās.

Izpilddirektors Entonijs van der Lejs skaidro: “Pēc vairāk nekā 10 gadu darbības šajā segmentā neesam sasnieguši attiecīgajam tirgum atbilstošu lielumu. Juridiskās prasības katrā tirgū pieaug un kļūst arvien atšķirīgākas. Tas nozīmē, ka nav viena Lemken lauka izsmidzināšanas standarta, kas varētu atbilst mūsu kvalitātes standartiem un klientu vēlmēm, ar kuru palīdzību mēs varētu sasniegt apmierinošu ražošanas procesu. Mēs arī redzam, ka pat no patērētāju viedokļa ķīmisko augu aizsardzības līdzekļu prasības kļūst arvien augstākas. Lai gan pagājušajā Agritechnica izstādē mēs ieviesām vairākus jaunus, uz nākotni orientētus modeļus, un mūsu komandu ārkārtīgi motivē lieliskā uzņemšana, mēs šo brīdi izvēlamies, lai atbildīgā veidā atteiktos no sava lauka izsmidzināšanas mašīnu klāsta”.

Kā ģimenes uzņēmums Lemken sper šo soli, lai sevi spēcīgi un neatkarīgi pozicionētu nākotnei. Tas plāno stiprināt un paplašināt augsnes apstrādes, sēšanas tehnoloģijas un augu kopšanas līdzekļu jomas. Nākotnē uzmanība tiks koncentrēta uz ilgtspējīgiem ražas kopšanas risinājumiem (ieskaitot nesen ieviestos mēslojuma izkliedētājus). Šī iemesla dēļ Lemken pirms diviem gadiem iegādājās holandiešu rušināšanas tehnoloģiju speciālistu Steketee. Tas rada iespēju kombinēt nezāļu apkarošanu ar precīzu, selektīvu joslu izsmidzināšanu vai punktveida izsmidzināšanu, tādējādi veicinot videi nekaitīgus risinājumus.

Van der Lejs saskata pieaugošu pieprasījumu pēc mehāniskās nezāļu kontroles, izmantojot viedo kontroli. “Steketee piedāvā ne tikai inovatīvu rušināšanas tehnoloģiju klāstu, bet tai ir arī viedākā kameru tehnoloģija tirgū. Mēs vēlamies savienot šīs mašīnas ar mūsu digitālajiem risinājumiem un padarīt tās adaptīvas. Pašlaik vide mainās ļoti ātri. Tāpēc lauksaimnieki un darbuzņēmēji tagad pozicionējas neatkarīgi no tā, vai viņi saimnieko bioloģiski vai tradicionāli, un izvēlas labāko modeli, lai varētu gudri un ilgtspējīgi saimniekot. Tā ir nākotnes tēma mums visiem, lai nodrošinātu pasaulei pārtiku, neskatoties uz vides ierobežojumiem”.



Rūpnīca Harenā (Emslandē), kurā ražo lauka smidzinātājus, tiks saglabāta, un faktiski to paplašinās, lai nākotnē ražotu sējmašīnas. Tas arī atbrīvos papildu jaudas galvenajā ražotnē Alpē augsnes apstrādes tehnikas ražošanai. Lauksaimniekiem, kuriem pieder Lemken lauka miglotājs, tiek garantēta nepārtraukta rezerves daļu piegāde, kā arī nepārtraukta pieeja klientu apkalpošanai. Klientu pasūtījumi tiks pieņemti un izpildīti līdz gada beigām.

 





Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Kvadraciklam vai minitraktoram piekabināms akmeņu savācējs S...

Ziņas

Iznācis žurnāla PROFI LATVIJA jaunais numurs!

Iznācis žurnāla PROFI LATVIJA jaunais numurs!

Šajā profi Latvija žurnālā, kā jau ierasts, piedāvājam visda...

Ziņas

Väderstad piedāvā lielākas ietilpības BioDrill

Väderstad piedāvā lielākas ietilpības BioDrill

Väderstad palielinājis sīksēklu sējmašīnas BioDrill tvertnes...