Menu




Lauka testi Pöttinger dzīvnieku aizsardzības sistēmai

Ziņas 29.06.2020   

Lauka testi Pöttinger dzīvnieku aizsardzības sistēmai

Austrijas un Bavārijas lauksaimnieku pirmās atsauksmes par jauno dzīvnieku aizsardzības sistēmu esot ļoti pozitīvas. Pöttinger Sensosafe ir pasaulē pirmā pļaujmašīnu palīgsistēma, kas ļauj garā zālē atklāt dažādus mazus dzīvniekus un tādējādi pasargāt tos no ievainojumiem.

Pirmoreiz Sensosafe sistēmas prototips tika demonstrēts izstādē Agritechnica 2017, kur tam tika piešķirta sudraba medaļa. Jaunā ierīce divus gadus tika intensīvi testēta,
bet šovasar pirmās pirmssērijas sistēmas tiek izmēģinātas lauku saimniecībās Austrijā un Bavārijā. Tiek uzsvērts, ka īpaši svarīga šī sistēma ir tieši pirmajā pļāvumā vasaras sākumā.

Dzīvnieku noteikšanai tiek izmantot divas Sensosafe versijas. Pirmā paredzēta frontālajai pļaujmašīnai – tās priekšā ir piemontēts stienis ar sensoriem, kas skenē darba laukumu. Kad optiskie sensori uztver zālē paslēpušos dzīvo radību, traktora hidrauliskajai sistēmai tiek nosūtīts signāls, kas automātiski paceļ pļaujmašīnu, tādējādi pasargājot dzīvnieku.

Otrajā versijā stieņi ar sensoriem nosedz aizmugures pļaujmašīnu darba platumu, turklāt tie ir uzstādīti traktora priekšdaļā sānos. Ja stara optiskie sensori uztver dzīvnieku, traktora vadītājs tiek brīdināts ar vizuāliem un skaņas signāliem. Pēc Austrijas ražotāja teiktā, sistēmas otrās versijas gadījumā traktoristam ir divi darbības scenāriji: apturēt traktoru un izkāpt no kabīnes, lai pārvietotu dzīvniekus, vai pacelt aizmugurējo pļaujmašīnu, pārbraukt pāri un atkal nolaist, atstājot nenopļautu zāles puduri.

Tāpat tiek uzsvērts, ka dzīvnieku aizsardzības sistēma sensori ir efektīvi pat ļoti spožā saulē un spēj reaģēt uz pavisam maziem dzīvniekiem, piemēram, kurmjiem.

Nākotnē Pöttinger plāno piedāvāt abas sistēmas versijas visiem saviem pļaujmašīnu modeļiem. Austrijas ražotājs cer paziņot plānotos tirgus uzsākšanas datumus un cenas kaut kad rudenī.

 



 





Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Pilnveidots Kuhn Optimer

Pilnveidots Kuhn Optimer

Jaunā Kuhn Optimer disku kultivatora 12,5 m versija izstrādā...

Ziņas

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas trešās paaudzes elektriskie iekrāvēji ir apr...

Ziņas

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Kvadraciklam vai minitraktoram piekabināms akmeņu savācējs S...