Menu




Belarus traktors ar četrām kāpurķēdēm

Ziņas 27.08.2020   

Belarus traktors ar četrām kāpurķēdēm

Divus gadus pēc jaunā kāpurķēžu traktora projekta sākuma Minskas traktoru rūpnīca (MTZ) prezentējusi pirmo četru kāpurķēžu modeli Belarus 3525 (364 ZS).

Baltkrievijas traktoru ražotājs daudzus gadus jau ražo divus tērauda kāpurķēžu modeļus, taču jaunais Belarus 3525 ir pirmais ar četru gumijas kāpurķēžu šasiju. Uzņēmums arī atklāj sīkāku informāciju par šo modeli.

Četru kāpurķēžu traktora pirmais prototips tika izgatavots 2018. gada beigās. Kāpurķēžu sistēmu jaunajam MTZ traktoram piegādā Itālijas uzņēmums Poluzzi. Priekšējās ķēdes ir 760 mm, bet aizmugures – 900 mm platumā. Saskares laukums ar augsni ir 2,17 m² priekšdaļā un 3,42 m² aizmugurē.



Pēc ražotāja teiktā, četru kāpurķēžu traktors nospiež augsni piecas reizes mazāk nekā tāds pats riteņtraktors. Turklāt stundas laikā ķēdes var aizstāt ar riteņiem. Četru kāpurķēžu šasijas galvenās priekšrocības: iespēja pavasarī uzbraukt uz lauka agrāk un ilgāk strādāt rudenī, kā arī zemāka augsnes noblīvēšana un aptuveni 15% degvielas ekonomija.
Traktors ir aprīkots ar CAT C9 (364 ZS) IIIA pakāpes dzinēju. Riteņtraktora maksimālais ātrums ir 40 km/h, bet kāpurķēžu traktora ātrums samazinās līdz aptuveni 25 km/h.

Sērijveida ražošanas uzsākšanas termiņi nav paziņoti, taču nākotnē ir paredzēts MTZ 3525 aprīkot ar izmešu V pakāpei atbilstošu dzinēju. Ja tas tā notiks, iespējams, šis traktors nonāks arī līdz Eiropas tirgum.

Minskas traktoru rūpnīcā tika izstrādāti vēl divi prototipi ar gumijas kāpurķēdēm. Pirmais ir četru kāpurķēžu 212 ZS modelis Belarus 2022.3, kurā arī tiek izmantotas itāļu Poluzzi kāpurķēdes (610 mm platums priekšpusē/762 mm platums aizmugurē). Otrais prototips ir 3525. modelis tikai ar aizmugurējām kāpurķēdēm. Baltkrievijas uzņēmums apgalvo, ka joprojām norit darbs pie visām trim kāpurķēžu traktoru versijām.

 





Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Pilnveidots Kuhn Optimer

Pilnveidots Kuhn Optimer

Jaunā Kuhn Optimer disku kultivatora 12,5 m versija izstrādā...

Ziņas

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas trešās paaudzes elektriskie iekrāvēji ir apr...

Ziņas

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Kvadraciklam vai minitraktoram piekabināms akmeņu savācējs S...