Menu




Fendt attīsta autonomo robotu sistēmas

Ziņas 10.09.2020   

Fendt attīsta autonomo robotu sistēmas

Jaunākie Fendt Xaver roboti ne tikai izskatās atšķirīgi no iepriekšējās versijas, bet tiem ir arī jauni sēšanas segmenti. Robotos instalēti arī citi novatoriski risinājumi.
Fendt Xaver robotam, ko izstrādājusi AGCO grupa sadarbībā ar Precision Planting, sēšanas segments vSet sēklas ievieto atsevišķi ar centimetru precizitāti iepriekš noteiktos attālumos.

 


Nākotnē plānots uzlabot sējas precizitāti, uzstādot sensorus, kas reģistrē augsnes mitrumu, temperatūru, humusa sastāvu un novērtētu augu atlieku daudzumu. Sējas dziļums tiktu koriģēts atbilstoši datiem, kas iegūti lauka apstākļos.

Jaunajam Xaver ir trīs lielāki riteņi un stūrēšana notiek ar vienīgo aizmugures riteni. Lielāki riteņi palielina saskares laukumu ar augsni, pieauga arī mašīnas klīrenss, bet sējas dziļums tiek noturēts stabilāk uzturēts, un robots vieglāk apgriežas lauka galos. Aizmugurējais ritenis veic arī pievelšanas funkciju, viegli sablīvējot augsni virs sēklas vadziņas.

 


Priekšējo riteņu svars palīdz palielināt izsējas lemeša spiedienu augsnē, strādājot mālainā augsnē. Divus metrus garā robota masa pieaugusi no aptuveni 150 kg līdz 250 kg.

Sēklu tvertnes tilpums palielinājies līdz 20 l. Pēc ražotāja domām, ar to pietiek lai apsētu apmēram 0,5 ha, kas ir 90 000 sēklu uz hektāru. Litija jonu akumulatora jauda ir palielināta līdz 2,6 kWh, tāpēc robots var darboties apmēram 1,5 stundas, pirms tam jāatgriežas bāzes stacijā uzlādēšanai. Fendt lēš, ka vienība, kas sastāv no sešiem robotiem stundā var apsēt apmēram trīs hektāru platību.
Jaunās paaudzes Fendt Xavier ir VarioGuide navigācijas sistēma, tāpēc FendtONE platforma ļauj apmainīties ar informāciju starp traktoru un robotu, kā arī starp robotu un fermas datu bāzi.

 



"Xaver sasaista visas saimniecības kultūras, un šo informāciju varam izmantot citiem darbiem, piemēram, augu aizsardzības līdzekļu izsmidzināšanai, nezāļu mehāniskai apstrādei un mēslošanai, neatkarīgi no tā, vai tie ir roboti vai traktori," stāsta Dr. Benno Pichlmaiers, AGCO korporācijas globālo tehnoloģiju un inovāciju direktors. - Robotu parka tehnoloģijas priekšnoteikums ir uzticams mobilā tīkla savienojums. Tādēļ nākotnē izmantosim 5G tīklu."
Fendt ar savu Xaver nākotnes robotu tehnoloģijām pirmo reizi iepazīstināja 2017. gadā.



 





Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Kvadraciklam vai minitraktoram piekabināms akmeņu savācējs S...

Ziņas

Iznācis žurnāla PROFI LATVIJA jaunais numurs!

Iznācis žurnāla PROFI LATVIJA jaunais numurs!

Šajā profi Latvija žurnālā, kā jau ierasts, piedāvājam visda...

Ziņas

Väderstad piedāvā lielākas ietilpības BioDrill

Väderstad piedāvā lielākas ietilpības BioDrill

Väderstad palielinājis sīksēklu sējmašīnas BioDrill tvertnes...