Menu




Ford jaunie krosoveri Puma un Kuga

Ziņas 12.10.2020   

Ford jaunie krosoveri Puma un Kuga

Spilves lidlaukā mediju pārstāvjiem un Ford klientiem norisinājās jauno krosoveru Ford Puma un Ford Kuga prezentācijas. Ja jaunā Puma pie mums jau bija redzēta, tad jaunās paaudzes Kuga šī bija Latvijas pirmizrāde.

Ford līdz šim nebija sava modeļa kompakto SUV segmentā, tāpēc Puma var uzskatīt par ražotāja debiju šajā segmentā. Turklāt autoritatīvais izdevums What Car? jauno Puma ir atzinis par labāko savā klasē un par labāko 2020. gada automašīnu. Vērtētāji uzsver īpaši precīzu un aizraujošu šasiju, klasē labāko dzinēju, acij pievilcīgu dizainu un bagāžnieku.

No pirmā acu uzmetiena Puma bagāžnieks ir parasts kā visām tādas klases automašīnām, taču patiesībā tas ir kā divi vienā – bagāžniekam ir vēl viens klājs un pēc grīdas pacelšanas bagāžas nodalījuma tilpums pieaug līdz 465 litriem. Turklāt bagāžnieka apakšējā daļā atrodas speciāls aizbāznis, pēc kura izņemšanas apakšējo daļu ir iespējams viegli izmazgāt.

Puma ir aprīkota ar jaunās paaudzes trīscilindru EcoBoost viena litra tilpuma benzīna dzinēju divās jaudas versijās – 125 vai 155 ZS. Turklāt Puma ir aprīkota ar mild-hybrid ierīci, kurā iekšdedzes dzinējam piepalīdz 11,5 kW jaudas starteris-ģenerators un 48 voltu akumulators. Pagaidām tas esot unikāls piedāvājums šajā SUV segmentā. Mazliet vēlāk dzinēju gammu papildinās dīzeļdzinējs un septiņu pakāpju pārnesumkārba ar dubultā sajūga transmisiju.

Tāpat Puma esot pirmā automašīna savā segmentā, kurai tiek piedāvāta brīvroku bagāžas nodalījuma atvēršanas funkcija. Pieejami arī sēdekļi ar masāžas funkciju.

Ford Puma jau bāzes aprīkojumā ir Apple CarPlay un Android Auto piekļuves un 8 collu skārienjūtīgs informācijas ekrāns. FordPass Connect ierīce pārvērš Puma atsevišķā Wi-Fi sakaru tīklā, kuram ir iespējams pieslēgt par 10 viedierīces.

Ford Puma jau ir iespējams izmēģināt un pasūtīt. Šī kompaktā krosovera cena sākas ar 20 271 eiro.

 





gallery image
gallery image
gallery image

Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas trešās paaudzes elektriskie iekrāvēji ir apr...

Ziņas

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Kvadraciklam vai minitraktoram piekabināms akmeņu savācējs S...

Ziņas

Iznācis žurnāla PROFI LATVIJA jaunais numurs!

Iznācis žurnāla PROFI LATVIJA jaunais numurs!

Šajā profi Latvija žurnālā, kā jau ierasts, piedāvājam visda...