Menu




Lemken atzīmē 240 gadu jubileju

Ziņas 22.10.2020   

Lemken atzīmē 240 gadu jubileju

1780. gadā Vilhelmus Lemkena dibinātais uzņēmums joprojām ir ģimenes rokās, un to vada septītās paaudzes pārstāve Nikola Lemken.

Ģimenes bizness aizsākās no nelielas darbnīcas Reinas lejasdaļā Ksantenā. Mūsdienās Lemken ir viens no lielākajiem lauksaimniecības tehnikas ražotājiem, ar vairāk nekā 1600 darbiniekiem un 29 tirdzniecības vietām visā pasaulē. Šogad uzņēmums svin 240 gadu jubileju, kurai par godu tiek organizētas arī dažādas akcijas tirdzniecības partneriem un klientiem.



Pirms 240 gadiem Lemkena darbnīcā vietējiem lauksaimniekiem tika uzbūvēti pirmie arkli, kultivatori un ecēšas. Šīs mašīnas joprojām ir daļa no uzņēmuma produktu klāsta. Kopš 1969. gada Viktors Lemkens uzņēmās vadību un sāka ieviest jauninājumus ģimenes biznesā. Rugaines kultivatoru klāsts kopš pagājušā gadsimta 80. gadiem ir ievērojami paplašinājies, sākot no labi zināmā "smaragda" modeļa līdz mūsdienu Rubin 10.

Deviņdesmitie gadi iezīmēja pagrieziena punktu: Austrumu bloka valstu tirgu atvēršana un turpmāka orientēšanās uz produktu eksportu izraisīja vēl lielāku uzņēmuma izaugsmi. Sējmašīnas un sējas kombinācijas papildināja produktu klāstu. Kopš tā laika darbinieku skaits vienmērīgi palielinās.



Lemken lauksaimniecības inženieru komanda pamatā koncentrējas uz augsnes apstrādi, sēšanu un kultūraugu aizsardzību, galveno uzmanību pievēršot mehāniskām nezāļu apkarošanas metodēm, jo ​​Lemken sola līdz šī gada beigām pārtraukt smidzinātāju ražošanu.

Mehānisko nezāļu apkarošanas mašīnu attīstību ir veicinājis Nīderlandes uzņēmums Steketee, kuru pirms diviem gadiem iegādājās Lemken un kas specializējas kultivatoru un augsnes rušinātāju ražošanā, izmantojot precīzo videokameru tehnoloģijas.

 





Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Kvadraciklam vai minitraktoram piekabināms akmeņu savācējs S...

Ziņas

Iznācis žurnāla PROFI LATVIJA jaunais numurs!

Iznācis žurnāla PROFI LATVIJA jaunais numurs!

Šajā profi Latvija žurnālā, kā jau ierasts, piedāvājam visda...

Ziņas

Väderstad piedāvā lielākas ietilpības BioDrill

Väderstad piedāvā lielākas ietilpības BioDrill

Väderstad palielinājis sīksēklu sējmašīnas BioDrill tvertnes...