Menu




Horsch Focus sējmašīna tagad arī 3 m darba platumā

Ziņas 05.11.2020   

Horsch Focus sējmašīna tagad arī 3 m darba platumā

Horsch laiž tirgū jau sevi pierādījušās Strip Till sējmašīnas Focus versiju trīs metru darba platumā, lai arī mazākām lauku saimniecībām ar vidējas jaudas traktoriem būtu iespēja veiksmīgi kombinēt apstrādi slejās, mēslošanu un sēju.

Trīs metrus platais Focus no lielākajiem modeļiem pirmām kārtām atšķiras ar metāla tvertni. Tvertnes tilpums ir 3500 litri ar sadalījumu 60:40. Papildus pieejama MiniDrill tvertne ar 400 l tilpumu trešās komponentes izsējai. Darba ātrumam 10 km/h un vairāk tiek rekomendēts 250 zirgspēku traktors.

Bieži sastopami sausuma periodi nav vienīgais iemesls, kādēļ apstrāde slejās mūsdienu lauksaimniecībā gūst arvien lielāku nozīmi. Apstrāde šaurās joslās, ar kombinētu mēslojuma novietošanu un precīzu sēju sniedz virkni ieguvumu, par ko liecina vairāk kā 10 gadu pieredze ar Focus tehnoloģiju:

  • Priekšauga atliekas rūpējas par augsnes lēnāku izžūšanu

  • Organiskā masa augsnes virskārtā samazina eroziju

  • Humusa līmeņa palielināšana

  • Uzlabota ūdens pieejamība

  • Palielināta slieku aktivitāte, izmantojot mērķtiecīgu, samazinātu augsnes apstrādi

  • Izsējas zona tiek atbrīvota no priekšauga atliekām

  • Uzlabojas augsnes kontakts ar sēklu

  • Sausos apstākļos tiek uzlabota dīdzība

Focus galvenās iezīmes ir dziļa augsnes irdināšana, kombinēta ar mērķtiecīgu mēslojuma novietošanu un precīzu sēju tikai vienā darba gājienā. Lai to sasniegtu, izmantota sevi pierādījusi tehnika un komponentes no Horsch sējas un augsnes apstrādes mašīnām. Tādējādi var samazināt pārbraucienu skaitu, saudzēt augsni, un saglabāt ūdens resursus pieejamus augiem.

TerraGrip zari, kā pirmais darba elements, rūpējas par augsnes irdināšanu un mērķtiecīgu mēslojuma novietošanu zem slejas optimālai sakņu attīstībai. Mēslojuma novietošana iespējama vienā vai divos dažādos augsnes slāņos.

Augu atlieku aizvākšana no dīgšanas zonas un mitras augsnes nogādāšana tajā rada ideālus dīgšanas apstākļus.

Riepu veltnis ar 100 centimetru diametru rūpējas par pienācīgu blīvēšanu. Pirms veltņa iespējams uzstādīt dažāda veida aprīkojumu izlīdzināšanai, vadziņu veidošanai vai irdināšanai. Focus modeļu sērija ir pazīstama ar plašajām aprīkojuma iespējām, lai pielāgotos visdažādākajām kultūrām un apstākļiem.

 





Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Pilnveidots Kuhn Optimer

Pilnveidots Kuhn Optimer

Jaunā Kuhn Optimer disku kultivatora 12,5 m versija izstrādā...

Ziņas

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas trešās paaudzes elektriskie iekrāvēji ir apr...

Ziņas

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Kvadraciklam vai minitraktoram piekabināms akmeņu savācējs S...