Menu




Autonomais traktors jau pārdošanā Amerikā

Ziņas 17.12.2020   

Autonomais traktors jau pārdošanā Amerikā


Kombainu un citu pašgājējmašīnu operatori tagad var uzraudzīt un kontrolēt traktoru ar puspiekabi, kas brauc bez vadītāja. Ziemeļamerikā brīvā tirdzniecība nonākusi Raven AutoCart sistēma, kas ļauj vienam operatoram vadīt trīs mašīnu komplektu.

Visi lielākie ražotāji mēģina izveidot un piedāvāt savu risinājumu, kas ļauj kombaina operatoram kontrolēt tuvumā esoša traktora un piekabes komplektu, taču pagaidām tikai vienam uzņēmumam ir izdevies realizēt dzīvē šādu projektu. Dienviddakotā esošā Raven Applied Technology (Raven Industries nodaļa) ir pirmā, kas piedāvā šādu risinājumu ikvienam, kurš to vēlas. Pēc ražotāja informācijas, integrēto un viegli uzstādāmo AutoCart sistēmu kontrolē, izmantojot planšetdatora lietotāja saskarni. Programmatūra ir saderīga ar iPad, Android un Windows operētājsistēmām.

Kombainieris var pielāgot traktora ātrumu un attālināti uzraudzīt tā atrašanās vietu pēc lauka robežu un graudu izkraušanas vietas ievadīšanas sistēmā. Pateicoties uzstādītajām videokamerām un radariem, traktors ne tikai droši pārvietojas pa tīrumu, bet arī sinhronizējas ar kombainu, lai labību laikā varētu izkraut. Traktoru var vadīt manuāli, kad tas nonāk iepriekš noteiktā vietā.

Pirmo komerciāli pieejamo risinājumu Raven autonomo lauksaimniecības tehnoloģiju sistēmu klāstā faktiski izstrādāja Ziemeļamerikas meitasuzņēmums Smart Ag. 2018. gadā Farm Progress Show tika demonstrēts, kā darbojas šāds aautonoms John Deere 8230R prototips ar puspiekabi. 2019. gadā Raven Industries iegādājās Smart Ag un, lai gan jaunais īpašnieks tuvākajā laikā paredz izstrādāt pārvaldītu autonomu sistēmu citu marku traktoriem un dažādiem modeļiem, pirmā komerciālā sistēma pašlaik ir pieejama tikai John Deere 8R sērijas traktoriem. Autonomais duets tika pārbaudīts, novācot dažādu ražu, ieskaitot cukurbietes.

Kaut arī nākamgad uzmanība galvenokārt tiks pievērsta Ziemeļamerikai, tuvāko gadu laikā Raven plāno piedāvāt Raven AutoCart tehnoloģiju arī Eiropā. Uzņēmuma plānos ir arī citi projekti. Tuvākajā laikā plānots ieviest autonomu smidzināšanas, sēšanas un mēslojuma izkliedēšanas platformu.





Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Fliegl prezentē SZS 300 BL Ultra puspiekabi ķīpu transportēšanai

Fliegl prezentē SZS 300 BL Ultra puspiekabi ķīpu transportēšanai

Fliegl Agrartechnik GmbH prezentē savu jaunāko produktu – SZ...

Ziņas

Vairāk jaudas New Holland T8 modeļiem

Vairāk jaudas New Holland T8 modeļiem

Uzņēmums New Holland pilnveidojis savu T8 Genesis traktoru 2...

Ziņas

Evers paplašina Toric XL klāstu

Evers paplašina Toric XL klāstu

Holandiešu ražotājs Evers papildinājis Toric XL disku kultiv...