Menu




Claas 2020. gadā rentabla izaugsme

Ziņas 04.01.2021   

Claas 2020. gadā rentabla izaugsme


Claas koncerns savus pārdošanas apjomus 2020. finanšu gadā ir palielinājis par 3,7 procentiem, sasniedzot 4042 miljardus eiro (iepriekšējā gadā: 3898 miljardi eiro). Peļņa pirms nodokļu nomaksas ir pieaugusi līdz 158 miljoniem eiro (iepriekšējā gadā: 136 miljoni eiro); brīvā naudas plūsma 308 miljoni eiro peļņas zonā ir būtiski palielinājusies (iepriekšējā gadā: 138 miljoni eiro).

Claas ir izdevies panākt pārdošanas apjomu pieaugumu un uzlabot rentabilitāti, neskatoties uz pandēmiju un ražošanas pārtraukšanu. Šajā procesā mūsu plašā starptautiskā klātbūtne ir atmaksājusies,” sacīja Claas koncerna valdes priekšsēdētājs Tomass Bēks.

Kaut arī pārdošanas apjomi Vācijā, Francijā un citās Rietumeiropas valstīs kopumā saglabājās stabili, tie ievērojami pieauga Austrumeiropā, un jo īpaši Krievijā. Visstraujāko pārdošanas apjoma pieaugumu Claas sasniedza ārpus Eiropas, un visbūtiskākais izaugsmes virzītājspēks izrādījās Ziemeļamerika.

Neskatoties uz Covid-19 nelabvēlīgo ietekmi, Claas ir izdevies īstenot svarīgus investīciju projektus. Modernajām ražošanas tehnoloģijām Lemānas traktoru rūpnīcā ir palielināta to elastība un efektivitāte. Kombainu montāžas jomā Hārzevinkelā ir noslēdzies pirmais galvenā modernizācijas projekta posms. Ir tikuši atvērti jauni tirdzniecības centri Francijā un Lielbritānijā, piedāvājot papildu opcijas attiecībā uz servisu un pēcpārdošanu. Tie saņem optimālu atbalstu no Hammas jaunās augsto plauktu noliktavas. Papildus palielinātajiem kapitālieguldījumiem pamatlīdzekļos 131 miljona eiro apmērā (iepriekšējā gadā: 125 miljoni eiro) ļoti augstā līmenī jau kuro reizi saglabājušies izdevumi pētniecībai un attīstībai, kopā 237 miljoni eiro (iepriekšējā gadā: 244 miljoni eiro).

Sākumā šāda pozitīvā biznesa attīstība nebija sagaidāma, bet, pateicoties tam, ka Claas koronavīrusa krīzes sākumposmā savus lēmumus pieņēma īsā laikā, tas ātri pielāgojās jaunajiem izaicinājumiem. Vairāku nedēļu ražošanas pārtraukšanas laikā gandrīz visās ražošanas vietās tika veikti plaši priekšdarbi, lai ražošanu varētu atsākt pēc iespējas ātrāk. Pateicoties darbinieku centībai un savstarpēji saistītam loģistikas tīklam, piegāde klientiem tika uzturēta, cik vien labi iespējama.

Ņemot vērā koronavīrusa pandēmiju un joprojām gruzdošus starptautiskās tirdzniecības konfliktus, nākotnē nevar izslēgt negatīvu ietekmi uz pārdošanu un ieņēmumiem.

Riskus varētu radīt arī nepastāvīgas ražotāju cenas un izmaiņas politiskā regulējumā lauksaimniekiem galvenajos tirgos. Neraugoties uz šīm neskaidrībām, Claas sagaida, ka pārdošana un peļņa 2021. gadā paliks iepriekšējā gada līmenī.

 





gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image

Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Kvadraciklam vai minitraktoram piekabināms akmeņu savācējs S...

Ziņas

Iznācis žurnāla PROFI LATVIJA jaunais numurs!

Iznācis žurnāla PROFI LATVIJA jaunais numurs!

Šajā profi Latvija žurnālā, kā jau ierasts, piedāvājam visda...

Ziņas

Väderstad piedāvā lielākas ietilpības BioDrill

Väderstad piedāvā lielākas ietilpības BioDrill

Väderstad palielinājis sīksēklu sējmašīnas BioDrill tvertnes...