Menu




Krone ziņo par pārdošanas apjomu pieaugumu

Ziņas 18.01.2021   

Krone ziņo par pārdošanas apjomu pieaugumu


Neraugoties uz zāles novākšanas tehnikas pārdošanas apjomu kritumu pasaulē par 3%, Krone ziņo, ka tās produktu izaugsme pēdējā finanšu gadā ir bijusi augstāka par vidējo, un ir pieaugusi arī tirgus daļa.

Krone saražotās lauksaimniecības tehnikas gada pārdošanas apjoms, kas aptver laika posmu no 2019. gada 1. augusta līdz 2020. gada 31. jūlijam palielinājies par gandrīz 5% līdz 732,9 miljoniem eiro (iepriekšējā finanšu gadā bija 697,7 miljoni eiro). Vācijas tirgus veidoja ceturto daļu no kopējā pārdošanas apjoma (pērn 28%), savukārt Rietumeiropas tirgus daļa nedaudz palielinājās no 35,6% līdz 36,2%. Austrumeiropā (8,4%) un Ziemeļamerikā (15,2%) saglabājās stabilitāte, savukārt pārējā pasaulē pārdošanas apjomi pieauga no 11,7% līdz 15,1%.

Neskatoties uz uzņēmuma lauksaimniecības tehnikas nodaļas labajiem rezultātiem, pandēmija, Brexit un dažādi importa nodokļi negatīvi ietekmēja uzņēmuma komerciālo transportlīdzekļu nodaļas darbību. Krone uzņēmumu grupas kopējais apgrozījums 2019./2020. finanšu gadā samazinājās līdz 1,9 miljardiem. (salīdzinājumā ar aptuveni 2,2 miljardiem eiro iepriekšējā gadā).

"Pandēmija ir parādījusi, kuras ekonomikas nozares ir vissvarīgākās," komentēja Krone Holding valdes priekšsēdētājs Bernards Krone. Tās ietver gan lauksaimniecību, gan transportu. Par to liecina līdz 732 miljoniem eiro pieaugusī lauksaimniecības tehnikas tirdzniecība. Pagājušajā finanšu gadā Krone grupā strādāja 5375 darbinieki vairāk nekā 15 valstīs.





Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Kvadraciklam vai minitraktoram piekabināms akmeņu savācējs S...

Ziņas

Iznācis žurnāla PROFI LATVIJA jaunais numurs!

Iznācis žurnāla PROFI LATVIJA jaunais numurs!

Šajā profi Latvija žurnālā, kā jau ierasts, piedāvājam visda...

Ziņas

Väderstad piedāvā lielākas ietilpības BioDrill

Väderstad piedāvā lielākas ietilpības BioDrill

Väderstad palielinājis sīksēklu sējmašīnas BioDrill tvertnes...