Menu




Steyr Konzept saņem dizaina balvu

Ziņas 02.02.2021   

Steyr Konzept saņem dizaina balvu

CNH Industrial traktoru saimes premium zīmolam Steyr, tika uzticēta misija demonstrēt nākotnes traktora vīziju izstādē Agritechnica 2019. Par Konzept nodēvētais traktors bija ne tikai viens no interesantākajiem eksponātiem Vācijas izstādē, bet nesen saņēma arī konkursa Good Design balvu.

Starp 2020. gada konkursa finālistiem tas bija vienīgais traktors. Papildus radikālajam stilam konkursa žūrija atzinīgi novērtēja arī tā nākotnes tehnoloģijas, tostarp novatorisku uzlādējama hibrīda spēka agregātu.

Konzept šobrīd atrodas Austrijā, Sanktvalentīnas rūpnīcas auditorijā.

Konzept aprīkots ar māsas uzņēmuma FPT dīzeļa elektrisko hibrīdu, kurā apvienots četru cilindru dīzeļdzinējs, ģenerators un atsevišķi elektromotori riteņos, bet norādītā maksimālā jauda ir 250 kW. Katru riteni var darbināt neatkarīgi, bet enerģiju, kas iegūta, piemēram, braucot no kalna vai bremzējot, var sakrāt uzglabāt zem kabīnes novietotajā akumulatorā. Akumulatoru var uzlādēt no elektrotīkla, bet jūgvārpstu un hidrauliku var darbināt elektriski, tāpat ir arī 700 V un 48 V savienojumi elektriskajiem agregātiem.

Traktors var strādāt kopā ar dronu, lai reāllaikā iegūtu datus par augsnes un ražas apstākļiem. Kabīnē ir liels displejs, durvis atveras elektriski, pakāpieni automātiski izlec ārā un sēdeklis pagriežas, lai vadītājam ērtāk apsēsties.

"Konzept ārējā stilā, ko izveidoja mūsu dizaina komanda un inženieri, varējām pārbaudīt, kā traktorā var apvienot komfortu, efektivitāti un ilgtspēju, un parādīt visu izstrādāto tehnoloģiju potenciālu," komentē Peters Friis, Steyr komercoperāciju vadītājs Eiropā.

Čikāgas arhitektūras un dizaina muzeja rīkotais ikgadējai konkurss notika jau 70. reizi. 2020. gadā piedalījās vairāk nekā 900 pretendenti no 48 valstīm.

 





Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Pilnveidots Kuhn Optimer

Pilnveidots Kuhn Optimer

Jaunā Kuhn Optimer disku kultivatora 12,5 m versija izstrādā...

Ziņas

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas trešās paaudzes elektriskie iekrāvēji ir apr...

Ziņas

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Kvadraciklam vai minitraktoram piekabināms akmeņu savācējs S...