Menu




Ponsse prezentē jaunu simulatoru

Ziņas 04.02.2021   

Ponsse prezentē jaunu simulatoru

Meža tehnikas ražotājs Ponsse atjauninājis operatoru apmācības simulatoru klāstu. Ponsse Full simulators ir visaptveroša apmācību sistēma, kas reālistiskā meža vidē un detalizētā grafikā rada platformu profesionālai apmācībai. Jauno simulatoru var izmantot lai apmācītu operatorus, kuri nekad nav strādājuši ar mežsaimniecības aprīkojumu. Jaunievedums tika prezentēts attālinātajā konferencē pagājušajā nedēļā.

Pasākumu atklāja Ponsse direktoru padomes priekšsēdētājs Marko Matila un uzsvēra, ka Ponsse ir ne tikai meža mašīnu ražotājs. "Šodien mēs darām daudz vairāk nekā tikai meža mašīnu projektēšana un ražošana. Uzņēmumā, kuru attīstām jau vairāk nekā 50 gadus, lielu uzmanību pievēršam visam, kas ir svarīgs un aktuāls mūsu klientiem, kā arī apmācībai, lai pēc iespējas efektīvāk varētu strādāt ar mūsu mašīnām, ”uzsvēra M. Matila.

Kā norāda Ponsse simulatoru speciālists Jussi Jurvanens, jaunais Ponsse Full simulators ir pilnīgi jauna digitālā tehnoloģija, kas rada īpaši dabiska izskata darba vidi: "Detalizēta un reālistiska mācību vides grafika rada īsta meža sajūtu. Sim Trainer simulatora apmācības vadības sistēma sastāv no dažādiem līmeņiem, lai operators varētu pilnveidoties, apgūstot jaunas prasmes. Jau no pirmajiem apmācības posmiem tā māca, kā meža mašīnu vadīt drošā un efektīvā veidā.”

Apmācības produktu klāstā ir jaunie simulatori Ponsse Full, Ponsse Basic un Ponsse Compact. Šiem izstrādājumiem ir moderna apmācību vide, kas paredzēta, lai iemācītu strādāt ar mežizstrādes mašīnu un Ponsse Opti informācijas sistēmu.

Simulators ir ekonomiska un droša vide jaunu operatoru, meža mašīnu profesionāļu un servisa mehāniķu apmācībai. Simulators ir arī rīks, kas ideāli piemērots darba metožu izpētei un attīstībai. Piemēram, ir iespējams atkārtot atsevišķas situācijas un salīdzināt dažādus meža izciršanas veidus. Šāds apmācības rīks galvenokārt aizsargā aprīkojumu, kas ir dārgs, kā arī mežu. Mācīšanās ar simulatoru ir daudz drošāka un lētāka nekā ar reālām mašīnām mežā. Ponsse simulatori ļauj apmācīt dažādus mašīnu ķēdes darba posmus, proti, šī ierīce ļauj iemācīties strādāt gan ar forvarderu, gan harvesteru. Simulatora mežizstrādes daļā iespējams apmācīt prasmēm, lai veiktu konkrētus meža izciršanas uzdevumus, kā arī izpētītu mašīnas vadības un mērīšanas sistēmu vadību.

Kopš 2005. gada Ponsse Academy apmācībām visā pasaulē tiek izmantoti vairāk nekā 200 Ponsse simulatori. Šādu mācību rīku plāno iegādāties arī Ponsse pārstāvošais uzņēmums Baltic Agro Machinery.

 

 





gallery image

Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Pilnveidots Kuhn Optimer

Pilnveidots Kuhn Optimer

Jaunā Kuhn Optimer disku kultivatora 12,5 m versija izstrādā...

Ziņas

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas trešās paaudzes elektriskie iekrāvēji ir apr...

Ziņas

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Kvadraciklam vai minitraktoram piekabināms akmeņu savācējs S...