Menu




Väderstad sistēma SeedEye pieejama vairākiem sējmašīnu modeļiem

Ziņas 16.02.2021   

Väderstad sistēma SeedEye pieejama vairākiem sējmašīnu modeļiem

Väderstad savu inovatīvo precīzās sējas sistēmu sēklu skaitīšanai SeedEye tagad piedāvā arī Spirit 600–900S un Rapid A 600–800C/J sējmašīnām.

SeedEye sistēma vienlaikus nodrošina nosprostojumu uzraudzību un sēklu skaitīšanu. Iepriekš sējmašīnas Spirit 600-900S un Rapid A 600-800C/J bija aprīkotas tikai ar nosprostojuma kontroli, bet tagad tā papildināta ar sēklu skaitīšanu.

– Izmantojot Väderstad sēklu skaitīšanas sistēmu SeedEye, operators iestata vēlamo sēklas devu kā sēklu skaitu uz kvadrātmetru. Tīrumā sensori precīzi reģistrē to sēklu skaitu, kas iziet caur katru sējvadu. Apvienojot šo informāciju ar braukšanas ātruma datiem no sējmašīnas zemes radara, padeve tiek automātiski regulēta, lai saglabātu iestatīto sēklas daudzumu uz kvadrātmetru, stāsta Väderstad Produktu izstrādes direktors Johans Meklenburgs.

2019. gadā sēklu skaitīšanas sistēmai SeedEye tika piešķirta DLG testu centra kvalitātes zīme par precizitāti. SeedEye ļauj automātiski kontrolēt sēklas devu darba gaitā, tādēļ nav jāveic kalibrēšana, bet sēšana kļūst vienkāršāka un palielinās darba efektivitāte. Būtiskākais ir augu skaits uz kvadrātmetru nevis sēklu svars uz hektāru, lai katram augam būtu optimāla piekļuve gaismai un ūdenim.

– Dozējot sēklas uz kvadrātmetru, nevis mērot to svaru uz hektāru, sējas rezultātu vairs neietekmē dažādu sēklu maisu vai sēklu veidu variācijas, ļaujot lauksaimniekam darbu veikt precīzāk un optimālāk, saka Johans Meklenburgs.

Sēklu skaitīšanas sistēma SeedEye būs pieejama sējmašīnu Spirit 600-900S un Rapid A 600-800C/J 2021. gada modeļiem. Ja sējmašīna ir aprīkota ar sistēmu SeedEye, kas nodrošina tikai nosprostojumu uzraudzību, tai var pievieno arī SeedEye sēklu skaitīšanas sistēmu.







Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Pilnveidots Kuhn Optimer

Pilnveidots Kuhn Optimer

Jaunā Kuhn Optimer disku kultivatora 12,5 m versija izstrādā...

Ziņas

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas trešās paaudzes elektriskie iekrāvēji ir apr...

Ziņas

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Kvadraciklam vai minitraktoram piekabināms akmeņu savācējs S...