Menu




Ar metānu darbināms New Holland T6

Ziņas 22.03.2021   

Ar metānu darbināms New Holland T6


New Holland T6 traktors ar metāna barošanas sistēmu jau šogad būs pieejams ne tikai Eiropā, bet arī ārpus tās.

Uzņēmums jau 14 gadus ir strādājis pie ekoloģisku un ilgtspējīgu risinājumu tehnoloģijas un tagad tās ievieš sērijveida mašīnās. Ar metānu darbināmā traktora koncepcija pirmo reizi tika prezentēta izstādē Agritechnica 2019. Pēc ražotāja teiktā, traktora izmēģinājumi uz lauka jau atrodas fināla stadijā, un pirmās mašīnas jau šā gada pirmajā pusē tiks piegādātas izmēģinājumiem fermās Francijā, Vācijā, Itālijā un Lielbritānijā, proti, galvenajos T6 sērijas traktoru tirgos, kur tiek attīstīta biogāzes ražošana.

New Holland un FPT Industrial testē metāna izmantošanu arī citās mašīnās. Pirmais šāda veida projekts tiek īstenots sadarbībā ar Itālijas vīna ražotāju Fontanafredda, kura mērķis ir izmantot videi draudzīgas tehnoloģijas vīna dārzos. Projekta mērķis ir izveidot ar biometānu darbināmu traktoru, kura pamatā ir standarta TK modelis ar jaunu F28 motoru. Turklāt sadarbībā ar citu Itālijas lauksaimniecības tehnikas ražotāju Nobili, New Holland izstrādā koncepciju vīna dārzu un augļu dārzu tehnikas elektrifikācijai.

Pēc New Holland prezidenta Karlo Lambro teiktā, uzņēmums turpina īstenot tīras enerģijas vadības stratēģiju, kas tika ieviesta pirms 14 gadiem. "Mēs esam izstrādājuši enerģētiski neatkarīgas saimniecības modeli, kas parāda, ka slēgts cikls starp lauksaimniecisko ražošanu un enerģijas ražošanu ir iespējams bez vai pie minimālas oglekļa emisijas. Šogad mēs speram vēl vienu soli, lai šādu saimniecības modeli padarītu par realitāti, jo metāna dzinējs New Holland T6 jau parādīsies mūsu modeļu klāstā,” stāsta K. Lambro.





Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Kvadraciklam vai minitraktoram piekabināms akmeņu savācējs S...

Ziņas

Iznācis žurnāla PROFI LATVIJA jaunais numurs!

Iznācis žurnāla PROFI LATVIJA jaunais numurs!

Šajā profi Latvija žurnālā, kā jau ierasts, piedāvājam visda...

Ziņas

Väderstad piedāvā lielākas ietilpības BioDrill

Väderstad piedāvā lielākas ietilpības BioDrill

Väderstad palielinājis sīksēklu sējmašīnas BioDrill tvertnes...