Menu




AgBot autonomais traktors

Ziņas 16.04.2021   

AgBot autonomais traktors

Nīderlandes startapa uzņēmuma AgXeed izstrādātais autonomais traktors AgBot, iespējams, var kļūt par pirmo šāda veida mašīnu, kuru sāks ražot sērijveidā. Tiesa, tas varētu notikt ne ātrāk, kā pēc pāris gadiem.

Starp citu, beidzamajā Agritechnica izstādē John Deere demonstrēja autonoma gumijas kāpurķēžu traktora koncepciju, un Horsch arī veic lauka izmēģinājumus savam autonomajam prototipam.

AgBot ir aprīkots ar standarta Deutz četrcilindru dīzeļdzinēju (156 ZS), kas piedzen ģeneratoru, jo visas piedziņas ir elektriskas. Prototipa elektriskā piedziņa nodrošina maksimālo ātrumu 13,5 km/h. Mašīna spēj darbināt elektriskās piedziņas agregātus – tās elektriskie savienojumi nodrošina līdz 136 ZS/700 V. Imants rotējošais augsnes apstrādes agregāts, kas pārveidots uz elektrisko piedziņu ir viens no vairākiem pagājušā gada rudenī izmēģinātajiem.

Kāpurķēžu mašīna sliedes platumu var patstāvīgi regulēt no 1,8 līdz 3,0 metriem, pateicoties GPS sensoriem un šķēršļu optiskajai atpazīšanai. Priekšējās un aizmugures uzkares celtspēja ir attiecīgi 3 un 8 tonnas, bet maksimālā hidrauliskā plūsma ir 80 l/min. Darba agregāti tiek pievienoti manuāli. Transporta stāvoklī tie salokas bezpilota transportlīdzekļa augšpusē, un ir pieejama atsevišķa riteņu ass sakabe, lai mašīnu varētu vilkt aiz traktora.

Otrajai šā ražotāja autonomajai mašīnai, kas, domājams, parādīsies laukos pāris nedēļu laikā, būs 100 kW elektriskā jūgvārpsta, lai darbinātu standarta darbarīkus, piemēram, rotorkultivatoru. Mašīnai numur 2 būs arī neatkarīga kāpurķēžu piekare, tāpat kā rudenī plānotajai trešajam eksemplāram. Visas trīs autonomās mašīnas šogad tiks testētas dažādās Eiropas lauku saimniecībās, un paredzams, ka pirmās 10 ražošanas mašīnas, kas plānotas 2022. gadā, maksās aptuveni 250 000 eiro. Lielāki ražošanas apjomi plānoti 2023. gadā, un AgBot būšot pieejams ar līdz 910 mm maināmu sliedes platumu.





Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Pilnveidots Kuhn Optimer

Pilnveidots Kuhn Optimer

Jaunā Kuhn Optimer disku kultivatora 12,5 m versija izstrādā...

Ziņas

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas trešās paaudzes elektriskie iekrāvēji ir apr...

Ziņas

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Kvadraciklam vai minitraktoram piekabināms akmeņu savācējs S...