Menu




Zemspiediena riepas veicina ražību

Ziņas 11.05.2021   

Zemspiediena riepas veicina ražību

Amerikas Savienotajās Valstīs veikti īpaši pētījumi par lauksaimniecības tehnikas riepu spiediena ietekmi uz ražību. Šie pētījumi apliecinājuši, ka strādājot ar pazeminātu riepu spiedienu, raža pieaug vidēji par 4%.

Pētījumus veica Harpera Adamsa universitātes zinātnieki vienā no universitātes pilsētiņas pētniecības stacijām Ņūportā un dažos citos ASV apgabalos sadarbībā ar Ilinoisas universitāti. Pētījumu mērķis bija noskaidrot lauksaimniecības tehnikas ietekmi uz augsnes sablīvēšanos.

Viens no pētījumiem ilga trīs gadus. Testa lauki tika apstrādāti ar 290 ZS traktoriem, no kuriem daļai bija uzstādītas Michelin Ultraflex zemspiediena riepas, bet daļa bija aprīkota ar standarta spiediena riepām.

"Lauksaimniecības tehnika kļūst arvien lielāka un smagāka, tāpēc mūsu pētījumi ir ļoti aktuāli. Rezultāti skaidri parādīja, ka Michelin Ultraflex riepas var ievērojami samazināt augsnes sablīvēšanos un tādējādi palielināt ražu par 4%, salīdzinot ar ražu laukos, kurus apstrādāja mašīnas ar standarta riepām,” secina Paula Miseviča, Harpera Adamsa Universitātes augsnes un ūdens apsaimniekošanas nodaļas pasniedzēja.

Citā Harpera Adamsa universitātes deviņu gadu pētījumā salīdzināja divu veidu riepas (Michelin standarta un Ultraflex riepas) dažādās augsnes apstrādes tehnoloģijās (aršana, minimālā augsnes apstrāde un tiešā sēja). "Pēdējo deviņu gadu laikā zema spiediena riepu izmantošanai visās trijās sistēmās ir bijušas priekšrocības, taču visveiksmīgāk tās izpaudās aršanas tehnoloģijā," piebilda Miseviča. "Šīs tehnoloģijas laukos raža pieauga par aptuveni 4%, salīdzinot ar laukiem, kurus apstrādāja traktori ar standarta riepām."

Pētījums arī parādīja, ka lielākas investīcijas zemspiediena, jeb tā dēvētajās fleksijas riepās atmaksājas jau gada laikā.





Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Pilnveidots Kuhn Optimer

Pilnveidots Kuhn Optimer

Jaunā Kuhn Optimer disku kultivatora 12,5 m versija izstrādā...

Ziņas

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas trešās paaudzes elektriskie iekrāvēji ir apr...

Ziņas

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Kvadraciklam vai minitraktoram piekabināms akmeņu savācējs S...