Menu




Latvijas uzņēmums CrossChem atver rūpnīcu Ungārijā

Ziņas 20.05.2021   

Latvijas uzņēmums CrossChem atver rūpnīcu Ungārijā

AdBlue šķidruma ražotājs SIA CrossChem atklājis jaunu rūpnīcu 90 kilometrus no Budapeštas. Šī ir jau 17. CrossChem atvērtā rūpnīca, kura ik mēnesi spēs nodrošināt 4 miljonu litru AdBlue ražošanu.

Jaunatklātā rūpnīca Jāsberēņas apkaimē nodrošinās pilna cikla ražošanu, tajā skaitā preču tarēšanu. CrossChem Latvijas tehnisko speciālistu komanda sadarbībā ar Ungārijas kolēģiem trīs nedēļu laikā, stingros Covid-19 ierobežojumu apstākļos, veica nepieciešamos montāžas, instalācijas un apmācību darbus, kas nodrošinās AdBlue ražošanu atbilstoši starptautiskajiem standartiem. Darbs pie rūpnīcas izveides ilga gandrīz gadu, taču, neskatoties uz pandēmijas uzliktajiem ierobežojumiem, rūpnīca tika atklāta 2021. gada 27. aprīlī.

Šā gada pirmais ceturksnis uzņēmumam bijis īpaši veiksmīgs, ko apliecina arī finanšu rādītāji. CrossChem apgrozījums pirmajā ceturksnī pārsniedza 4,6 miljonus eiro, kas ir par 20% vairāk nekā šajā pašā laika periodā pērn. Tāpat uzņēmumam pirmo trīs mēnešu laikā izdevies nopelnīt 60% no 2020. gada bruto peļņas, jeb 786 990 eiro.

“2021. gadu CrossChem iesācis īpaši enerģiski. Realizējām jaunas idejas, kā arī veicām vairākas stratēģiskas darbības, lai paplašinātu uzņēmuma darbību un attīstītu jaunus tirgus. Ģimenes uzņēmums pārtop globālā pasaules spēlētājā,” norāda SIA CrossChem direktors Ričards Andersons.

SIA CrossChem ir 100% Latvijas kapitāla uzņēmums un vienīgais VDA sertificētais dīzeļdzinēju izplūdes sistēmas attīrīšanas šķidruma AdBlue ražotājs Baltijā, kas kopš 2007. gada nodrošina Latvijas un pasaules lielākos transporta parkus, degvielas uzpildes staciju ķēdes un neskaitāmi daudz gala patērētājus ar šo transporta nozarei svarīgo produktu. CrossChem ir atvēris 17 AdBlue ražošanas rūpnīcas visā pasaulē, kā arī nodrošina AdBlue eksportu uz vairāk kā 60 pasaules valstīm.





Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Pilnveidots Kuhn Optimer

Pilnveidots Kuhn Optimer

Jaunā Kuhn Optimer disku kultivatora 12,5 m versija izstrādā...

Ziņas

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas trešās paaudzes elektriskie iekrāvēji ir apr...

Ziņas

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Kvadraciklam vai minitraktoram piekabināms akmeņu savācējs S...