Menu




Pirmie lauka testi viedajam smidzinātājam

Ziņas 24.05.2021   

Pirmie lauka testi viedajam smidzinātājam


Amazone pirmo reizi uz lauka testējusi piekabināmo smidzinātāju UX5201 SmartSprayer ar 36 metru darba platumu. Pārbaudes rezultāti kādā Vācijas augkopības saimniecībā ir iespaidīgi: viedā tehnoloģija samazinājusi herbicīdu lietošanu pat par 90%.

Pirmo reizi Amazone viedā izsmidzināšanas tehnoloģija tika prezentēta 2019. gada Agritechnica izstādē. Smidzinātāju strēlē integrētā sistēma apvieno Bosch nezāļu identifikācijas sistēmu (reālā laika videokameras agrīnā augšanas stadijā atklāj nezāles un reāllaikā milisekundēs pārraida informāciju izsmidzināšanas iekārtām) un BASF datu interpretācijas tehnoloģiju.

Saskaņā ar Amazone izpilddirektora Saimona Brauna teikto, inovācijas galvenais mērķis ir nodrošināt reāllaika informāciju izsmidzināšanas iekārtām, lai ķīmiskos augu aizsardzības līdzekļus varētu izsmidzināt pareizajā ātrumā un daudzumā, iztiekot bez iepriekš izstrādātas izsmidzināšanas kartes. Dati par kultūrām, nezāļu spektru un laika apstākļiem tiek automātiski apstrādāti, un informācija tiek pārsūtīta uz SmartSpraying sistēmu.

ContourControl aktīvā staru vadības sistēma un SwingStop vibrāciju slāpēšanas sistēma arī palīdz uzlabot precizitāti. Pēc ražotāja domām, sistēma nodrošina ārkārtīgi precīzu ķīmisko vielu dozēšanu un izsmidzināšanu pat ar ātrumu līdz 12 km/h.

Strēlē iebūvētie LED moduļi ir noderīgi vājā apgaismojumā un ļauj smidzinātājam darboties precīzi pat naktī. Šajā sezonā tiks veikti plaši izmēģinājumi ar cukurbietēm, kukurūzu un rapsi. Paredzams, ka Amazone viedie smidzinātāji būs pieejami tuvāko gadu laikā. Pēc Brauna teiktā, SmartSprayer tehnoloģija paver pilnīgi jaunas iespējas un ļauj ķīmiski kontrolēt nezāles noteiktā vietā.

 





Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Autonomā Krone un Lemken koncepta pilnveidojumi

Autonomā Krone un Lemken koncepta pilnveidojumi

Krone un Lemken kopīgi izstrādātajam autonomajam transportlī...

Ziņas

Fliegl prezentē SZS 300 BL Ultra puspiekabi ķīpu transportēšanai

Fliegl prezentē SZS 300 BL Ultra puspiekabi ķīpu transportēšanai

Fliegl Agrartechnik GmbH prezentē savu jaunāko produktu – SZ...

Ziņas

Vairāk jaudas New Holland T8 modeļiem

Vairāk jaudas New Holland T8 modeļiem

Uzņēmums New Holland pilnveidojis savu T8 Genesis traktoru 2...