Menu




Autonomais smidzinātājs ar nezāļu detektoriem

Ziņas 08.06.2021   

Autonomais smidzinātājs ar nezāļu detektoriem


Anglijas ražotājs McConnel testē savu Robocut tālvadības darba platformu, kas aprīkota ar aparatūru nezāļu lapu identificēšanai zālājos un selektīvai to apsmidzināšanai ar individuāli kontrolējamām sprauslām.

18 mēnešu laikā tapušais projekts paredzēts, lai pārbaudītu un novērtētu dažādas tehnoloģijas, bet galvenais tā mērķis bija izstrādāt autonomu sistēmu, kas spēj identificēt un apkarot nezāles bez ievērojama cilvēka darba.

Prototips ir balstīts uz sērijveida ražošanā esošu tālvadības zāles pļāvēju Robocut RC56 (56 ZS), kas aprīkots ar Trimble GPS vadību un smidzinātāju. Savukārt smidzinātājam ir digitālā kamera nezāļu lapu detektēšanai. Zemes ātruma radars uzrauga pārvietošanās ātrumu.

Pārējā aparatūra ietver 80 litru smidzināšanas tvertni ar elektrisko sūkni, un 1,5 metru smidzināšanas strēli ar deviņām Teejet PWM izsmidzināšanas sprauslām.

Precīza un selektēta nezāļu apsmidzināšana samazina izmantoto ķīmisko vielu daudzumu. Mikrodators nodrošina nepieciešamo apstrādes jaudu, lai sistēma efektīvi darbotos.

McConnel apgalvo, ka šī koncepcija ir 100% efektīva īsā zālē. Taču turpinās sistēmas izstrāde darbam sarežģītākos apstākļos, piemēram, garākā zālē. Turklāt jau tagad mašīna spēj identificēt un apsmidzināt pienenes un dadžus. Tāpat uzņēmums strādā arī ar pāris citiem viedās lauksaimniecības darbarīkiem, kurus tas tuvākajā laikā cer prezentēt.

Kad projekts būs pabeigts, punktveida smidzinātājs būs pieejams kā nomaināms aprīkojums jebkuram Robocut autonomajam pļāvējam.





Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Autonomā Krone un Lemken koncepta pilnveidojumi

Autonomā Krone un Lemken koncepta pilnveidojumi

Krone un Lemken kopīgi izstrādātajam autonomajam transportlī...

Ziņas

Fliegl prezentē SZS 300 BL Ultra puspiekabi ķīpu transportēšanai

Fliegl prezentē SZS 300 BL Ultra puspiekabi ķīpu transportēšanai

Fliegl Agrartechnik GmbH prezentē savu jaunāko produktu – SZ...

Ziņas

Vairāk jaudas New Holland T8 modeļiem

Vairāk jaudas New Holland T8 modeļiem

Uzņēmums New Holland pilnveidojis savu T8 Genesis traktoru 2...