Menu




Valtra SmartGlass

Ziņas 24.02.2020   

Valtra SmartGlass


 

Valtra SmartGlass tehnoloģija ir Head Up Display (HUD), kas traktora priekšējā stiklā attēlo dažādus parametrus. Pagaidām HUD pieejams kā opcija, kuru uzstāda Valtra Unlimited studijā, taču drīzumā šī tehnoloģija būs pieejama sērijveidā.

 

Vējstiklā iestrādāto displeju iespējams ieprogrammēt, lai tas attēlotu dažādu digitālo informāciju, piemēram, pulksteni, pārvietošanās ātrumu, dzinēja apgriezienus, jūgvārpstas ātrumu, degvielas līmeni, frontālā iekrāvēja informāciju un pat ienākošo mobilā tālruņa zvanu.

 

Vējstikls ir radīts no īpaša stikla un 8 collu displejs ir ielaminēts starp divām stikla kārtām. Viens no trīs lamināta slāņiem loga stiklā ir izmantots, lai pasargātu displeju no dzinēja radītā karstuma, bet cita slāņa pretatstarojošās īpašības aizsargā displeju no spilgtas gaismas. Valtra apgalvo, ka šis vējstikls nodrošina arī labāku akustiku kabīnē, samazina pārāk spilgtu gaismu un atdod mazāk siltuma.

Displeja novietošanai vējstikla apakšdaļā ir divi iemesli. Pirmkārt, augstāks izvietojums traucētu vadītāja redzamībai uz traktora priekšpusi. Otrkārt, skatoties uz leju, labu fona kontrastu nodrošina dzinēja pārsegs.

 

Nākamajā attīstības pakāpē ražotājs vēlētos uz displeja pievienot vienkāršu GPS informāciju. Plānos ir arī progresīvākas funkcijas, ieskaitot vadītāju brīdināšanu par citu transportlīdzekļu un cilvēku tuvumu uz ceļa (pašreizējais displejs tam ir jau gatavs, taču traktoram nepieciešams uzstādīt kustības noteikšanas sensorus). Sistēmu varētu attīstīt arī tā, lai tā brīdinātu vadītājus par netālu esošiem objektiem nakts laikā un attēlotu slīpuma leņķus, strādājot kalnainā apvidū.

 

Nebūtu pārāk liela jēga dublēt to pašu informāciju arī uz tradicionālā paneļa, tāpēc tas varētu būt tikai laika jautājums, kad tradicionālais mērinstrumentu izvietojums kabīnē kardināli mainīsies.

 

 

 

 

 

 

 





gallery image

Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Fliegl prezentē SZS 300 BL Ultra puspiekabi ķīpu transportēšanai

Fliegl prezentē SZS 300 BL Ultra puspiekabi ķīpu transportēšanai

Fliegl Agrartechnik GmbH prezentē savu jaunāko produktu – SZ...

Ziņas

Vairāk jaudas New Holland T8 modeļiem

Vairāk jaudas New Holland T8 modeļiem

Uzņēmums New Holland pilnveidojis savu T8 Genesis traktoru 2...

Ziņas

Evers paplašina Toric XL klāstu

Evers paplašina Toric XL klāstu

Holandiešu ražotājs Evers papildinājis Toric XL disku kultiv...