Menu




Hibrīdtraktors AUGA M1

Ziņas 04.10.2021   

Hibrīdtraktors AUGA M1


Lietuvas uzņēmums AUGA Group, kas ir Eiropā lielākais bioloģiskās pārtikas ražotājs, prezentējis pašbūvētu traktoru AUGA M1, kuru darbina iekšdedzes dzinēja un elektromotora hibrīdssistēma. Turklāt iekšdedzes dzinējam kā degviela tiek izmantots biometāns. Hibrīdtraktors varot attīstīt 400 ZS jaudu.

Biometāna kā alternatīvās degvielas izvēle nav bijusi nejauša – tas ir viens no zaļākajiem biodegvielas veidiem. Metāns, kas savākts no mājlopu atkritumiem un pārvērsts biometānā, ražošanas un lietošanas ciklā kompensē proporcionāli vairāk emisiju uz vienu enerģijas vienību, nekā tas rada.

“Līdz šim pasaulē izmantotie alternatīvās degvielas traktori nav bijuši piemēroti profesionālajai lietošanai lauksaimniecībā. Mūsu inženieru komanda ir atradusi risinājumu, kas ļauj atrisināt traktora degvielas uzpildes problēmas un nodrošināt nepārtrauktu darbību dienas garumā. Šobrīd ar biometānu darbināmi traktori spēj strādāt tikai 2 – 4 stundas, jo gāzes baloni fiziski neietilpst traktorā. Bet lauksaimniekiem ir nepieciešama tehnika, uz ko var paļauties vismaz 12 stundas no vietas. AUGA Group to apzinās, tāpēc šāda tehnoloģija ir tapusi,” skaidro AUGA Group izpilddirektors Ķēstutis Juščus.

Plašu biometāna izmantošanu kavē uzpildes staciju infrastruktūras trūkums. AUGA Group piedāvātais risinājums ir ātra un ērta gāzes balonu nomaiņa.

AUGA Group ir lielākais bioloģiskās pārtikas ražotājs Eiropā. Uzņēmumu grupa pārvalda apmēram 39 000 ha bioloģiski sertificētas aramzemes un specializējas kultūraugu, slaucamo govju un sēņu audzēšanā.

Uzņēmuma mērķis esot padarīt šo traktoru un citas tehnoloģijas, kas vēl tiek izstrādātas, pieejamas citām saimniecībām. Būs interesanti redzēt, vai tas meklēs palīdzību pie kāda traktoru ražotāja, lai uzsāktu sērijveida izlaidi.

 





Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Kvadraciklam vai minitraktoram piekabināms akmeņu savācējs S...

Ziņas

Iznācis žurnāla PROFI LATVIJA jaunais numurs!

Iznācis žurnāla PROFI LATVIJA jaunais numurs!

Šajā profi Latvija žurnālā, kā jau ierasts, piedāvājam visda...

Ziņas

Väderstad piedāvā lielākas ietilpības BioDrill

Väderstad piedāvā lielākas ietilpības BioDrill

Väderstad palielinājis sīksēklu sējmašīnas BioDrill tvertnes...