Menu




Stoll uzņēmumam jauns īpašnieks

Ziņas 07.10.2021   

Stoll uzņēmumam jauns īpašnieks

Čehijas uzņēmums Agrostroj Pelhřimov ir iegādājies pazīstamo Vācijas frontālo iekrāvēju un piederumu ražotāju Stoll Group.

Kopā ar Stoll Group galveno mītni Lengedē, netālu no Hanoveres, čehi iegādājās divas rūpnīcas Vācijā un pa vienai Polijā un ASV. Stoll Group nodarbina aptuveni 600 cilvēku, un tai ir 5000 biroju un tirdzniecības uzņēmumu visā pasaulē. Stoll eksporta apjoms ir aptuveni 22 000 vienību, un tas ir otrs lielākais traktoru frontālo iekrāvēju ražotājs pasaulē, ar gada apgrozījumu 120 miljonu eiro.

"Nevilcinājos un ilgi nedomāju par jauna uzņēmuma iegādi," saka Agrostroj īpašnieks un izpilddirektors Lubomirs Stoklaseks, piebilstot, ka tā ir lieliska iespēja būtiski paplašināt ražošanas portfeli. "Stoll iegāde atbilst mūsu stratēģiskajam plānam, un tam ir liels sinerģijas potenciāls starp abiem uzņēmumiem," viņš teica.

Ģimenes īpašumā esošais Agrostroj Group apgalvo, ka ir lielākais lauksaimniecības tehnikas ražotājs Čehijā, un ir vislabāk pazīstams ar savām pļaujmašīnām. Čehi ražo arī detaļas un komponentus DAF, Scania un Volvo, kā arī Fendt, John Deere, Krone, Kuhn un Kverneland.

Šogad Čehijas uzņēmums ziņo par apgrozījumu aptuveni 250 miljonu eiro apjomā. Uzņēmumā bez Stoll strādā 2700 cilvēku. Paredzams, ka abi uzņēmumi kopā veidod aptuveni 370 miljonu apgrozījumu. Jaunais īpašnieks neplāno būtiskas izmaiņas uzņēmuma darbībā.





Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Pilnveidots Kuhn Optimer

Pilnveidots Kuhn Optimer

Jaunā Kuhn Optimer disku kultivatora 12,5 m versija izstrādā...

Ziņas

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas trešās paaudzes elektriskie iekrāvēji ir apr...

Ziņas

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Kvadraciklam vai minitraktoram piekabināms akmeņu savācējs S...