Menu




AGCO nostiprina pozīcijas putnkopības nozarē

Ziņas 22.10.2021   

AGCO nostiprina pozīcijas putnkopības nozarē


Uzņēmumu grupa AGCO paplašinājusi savu darbības lauku, pievienojot Spānijas precīzās lopkopības uzņēmumu Faromatics.

Faromatics (lauksaimniecības robotika un automatizācija) ir izstrādājis un ražo ChickenBoy – pasaulē pirmo robotu, kas autonomi uzrauga mājputnus. Robotizētā sistēma mājputnu fermās ne tikai palīdz uzlabot dzīvnieku labturību, bet arī palielina mājputnu produktivitāti. Patentētā tehnoloģija darbojas, izmantojot sensorus un mākslīgo intelektu, lai izmērītu un novērtētu dažādus parametrus, tostarp apkārtējās vides temperatūru, gaisa kvalitāti, gaismu un skaņu. Iegūtie dati palīdz regulēt mikroklimatu putnkopības fermā.

AGCO izpilddirektors Ēriks Hansotia saka, ka ieguldījuma mērķis ir attīstīt uzņēmuma vīziju, lai nākotnē piedāvātu gudrus lauksaimniecības risinājumus visās lauksaimniecības uzņēmējdarbības jomās. “Esam priecīgi, ka mūsu ražoto produktu klāsts ir papildināts ar gudriem tehnoloģiskiem risinājumiem arī putnu fermām. Mūsu mērķis ir stiprināt esošās spējas un paātrināt tādu jauninājumu izstrādi, kas palīdz mūsu biznesa partneriem palielināt rentabilitāti, vienlaikus uzlabojot dzīvnieku labturību,” viņš komentē jauno ieguldījumu Faromatics.

Faromatics tika dibināts 2016. gadā. Uzņēmums izstrādā arī dažādus citus viedus autonomus risinājumus. AGCO koncernam pieder arī Tecno Poultry Equipment (automatizētas un datorizētas ūdens piegādes, barošanas, olu savākšanas, gaisa kondicionēšanas un tīrīšanas sistēmu ražotājs dējējvistām) un Cumberland, kas ražo plašu mājputnu aprīkojuma klāstu, ieskaitot barošanas un laistīšanas sistēmas, ventilācijas iekārtas, sildītājus, ligzdas.

 





Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Autonomā Krone un Lemken koncepta pilnveidojumi

Autonomā Krone un Lemken koncepta pilnveidojumi

Krone un Lemken kopīgi izstrādātajam autonomajam transportlī...

Ziņas

Fliegl prezentē SZS 300 BL Ultra puspiekabi ķīpu transportēšanai

Fliegl prezentē SZS 300 BL Ultra puspiekabi ķīpu transportēšanai

Fliegl Agrartechnik GmbH prezentē savu jaunāko produktu – SZ...

Ziņas

Vairāk jaudas New Holland T8 modeļiem

Vairāk jaudas New Holland T8 modeļiem

Uzņēmums New Holland pilnveidojis savu T8 Genesis traktoru 2...