Menu




Ford atklājis jauno Ranger pikapu

Ziņas 26.11.2021   

Ford atklājis jauno Ranger pikapu


Ceturtās paaudzes pikaps Ford Ranger piedzīvojis pamatīgu transformāciju, piedāvājot jaunus spēka agregātus, drosmīgu dizainu un modernizētu salonu.

Ford Ranger vairākās valstīs kļuvis par vislabāk pārdoto pikapu. Jaunā Ranger dizainā redzama ietekme no amerikāņu tirgū esošajiem lielajiem pikapiem – jaunā Bronco un F-150. Tas ir par 50 mm platāks nekā priekštecis, tādējādi iegūstot plašāku stāju, ko vēl vairāk paspilgtina lielāks radiatora režģis ar horizontālu joslu. Uz tās iestrādāta Ford emblēma, un tā stiepjas pāri visai priekšpusei līdz pat jaunajiem C-veida dienas gaitas lukturiem.

Uz aizmugures vāka ieštancēts Ranger nosaukums, savukārt sānos redzamas izteiktākas riteņu arkas. Abās aizmugurējā bampera pusēs ir integrēts pakāpiens, lai uzlabotu piekļuvi kravas nodalījumam.

Ranger saglabājis līdzšinējo 2,0 litru dīzeļdzinēju, kam nedaudz pārveidota dzesēšanas sistēma. Agregāta jauda pagaidām netiek atklāta, taču ir zināms, ka tam būs gan vienas, gan divu turbīnu modifikācijas.

Jaunumu klāstā ir 3,0 litru V6 dīzeļdzinējs. Sagaidāms, ka veiktspējas ziņā tas pārtrumpos šī brīža jaudīgāko Ranger versiju. Ford atklājis, ka jaunais Ranger piedzīvos daļēju elektrifikāciju, taču plašāks skaidrojums par šo jauninājumu pagaidām netiek sniegts. Visticamāk tas būs hibrīds, taču tieši kāda veida, uzzināsim vēlāk.

Transmisiju klāstā būs gan piecu, gan sešu pārnesumu mehānika, kā arī desmitpakāpju automāts.

Pasūtījumu pieņemšana sāksies 2022. gada beigās, bet cenas tiks atklātas nedaudz ātrāk. Droši vien ap to pašu laiku parādīsies arī jaunās paaudzes Volkswagen Amarok, kurš turpmāk būs Ranger tehniskais līdzinieks.

 





gallery image
gallery image
gallery image

Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Kvadraciklam vai minitraktoram piekabināms akmeņu savācējs S...

Ziņas

Iznācis žurnāla PROFI LATVIJA jaunais numurs!

Iznācis žurnāla PROFI LATVIJA jaunais numurs!

Šajā profi Latvija žurnālā, kā jau ierasts, piedāvājam visda...

Ziņas

Väderstad piedāvā lielākas ietilpības BioDrill

Väderstad piedāvā lielākas ietilpības BioDrill

Väderstad palielinājis sīksēklu sējmašīnas BioDrill tvertnes...