Menu




Mēslojuma iestrādes aplikators

Ziņas 06.12.2021   

Mēslojuma iestrādes aplikators

Minerālmēslu izkliedētāju ražotājs Rauch izstrādājis prototipu, kas granulēto mēslojumu ievieto augsnē starp kultūraugu rindām 10 – 25 cm dziļumā.

Mašīnai dots nosaukums DeePot 25.1 un tai ir tvertne 2500 litru apjomā. Četras mēslojuma iestrādes vienības ir piestiprinātas pie salokāma šķērsstieņa, bet sliedes platums ir regulējams. Ventilators Turbo-S izpūš mēslojumu uz iestrādes vienībām. Vadošais disks iegriežas augsnē un izveido vadziņu, kur novietot mēslojumu, bet presēšanas riteņi beigās augsni atkal pieblīvē. Lemešu spiediens ir 300 kg.

DeePot ir piemērots darbam ar kukurūzu, kartupeļiem, cukurbietēm un dārzeņiem (minimālais rindu atstatums 37,5 cm). Mēslojumu ievieto starp katru otro rindu.

Mašīna esot septiņus gadus testēta trīs saimniecībās Vācijas ziemeļos. Šis minerālmēslu iestrādes paņēmiens samazina amonjaka un slāpekļa oksīda emisijas pat par 90%, un granulas nevar noskalot stiprs lietus. Citas priekšrocības ietver kultūraugu sakņu masas palielināšanos par 60%, slāpekļa mēslošanas līdzekļu samazinājumu par 20% un ražas pieaugumu par 3 – 5%.

Izlietojuma normas ir līdz 400 kg/ha ar ātrumu 10 km/h (300 kg/ha līdz 15 km/h). DeePot ir salokāms līdz 2,55 m transportēšanas platumam, un nepieciešamā traktora jauda ir no 150 zirgspēkiem. Plašākai publikai mašīna būs apskatāma nākamā gada Agritechnica izstādē.





Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Pilnveidots Kuhn Optimer

Pilnveidots Kuhn Optimer

Jaunā Kuhn Optimer disku kultivatora 12,5 m versija izstrādā...

Ziņas

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas trešās paaudzes elektriskie iekrāvēji ir apr...

Ziņas

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Kvadraciklam vai minitraktoram piekabināms akmeņu savācējs S...