Menu




Jaunais Amarok gatavojas pirmizrādei

Ziņas 09.12.2021   

Jaunais Amarok gatavojas pirmizrādei

Volkswagen publicējis jaunās paaudzes Amarok koncepta attēlus. Pikaps tiek izstrādāts kopā ar nesen atklāto jauno Ford Ranger, un tiks ražots kopā ar to Ford rūpnīcā Dienvidāfrikā.

Abi uzņēmumi 2019. gadā vienojās par plašu "globālo aliansi", kas ietver komerciālo transportlīdzekļu un elektrisko automašīnu ražošanu. Nākamās paaudzes Amarok būs pirmais modelis, kas laists klajā šīs iniciatīvas rezultātā, un Volkswagen to raksturo kā “lielu stratēģisku soli”. Ford un Volkswagen līgums ietver arī furgonu, kura pamatā ir Transit platforma un kas tiks būvēts Turcijā, kā arī Ford elektriskos automobiļus uz VW grupas MEB arhitektūras, ko sāks ražot 2023. gadā Vācijā.

Volkswagen tagad ir atklājis vēl divus jaunā Amarok koncepta attēlus, norādot gan uz ārējo, gan iekšējo dizainu. Uzņēmums sola, ka mašīnai būs "pilnīgi jauns izskats" un tā piedāvās arī plašākas aprīkojuma iespējas nekā tā priekšgājējs, tostarp jaunas vadītāja palīdzības funkcijas un savienojamības iespējas.

Volkswagen Commercial Vehicles dizaina vadītājs Alberts Johans Kirzingers sacīja, ka jauna priekšpuse un X-design iezīmes "skaidri atšķirs jauno Amarok un uzsvērs, ka tas ir līderis. Mēs esam piešķīruši jaunā Amarok spēkam un jaudai nepārprotamu izteiksmi – ar skaidru Volkswagen DNS gan iekšpusē, gan ārpusē.”

Jaunākā Amarok skice tika demonstrēta Volkswagen Commercial Vehicles ikgadējās konferences ietvaros. Tā atklāj, ka mašīna iegūs drosmīgāku, agresīvāka izskata režģi, kas ir līdzīgs jaunākajam Touareg modelim, savukārt riteņu arkas atgādina Amerikas tirgum paredzēto krosoveru Atlas.

Automobiļa pamatā būs platforma, kas tiek izmantota Ranger pikapam, un sadarbība ar Ford samazinās apjomīgās izmaksas jaunās paaudzes komerciālo transportlīdzekļu izstrādē. Ford ir veicis apjomīgus ieguldījumus, lai sagatavotu savu Dienvidāfrikas rūpnīcu, kur paralēli tiks ražoti abi pikapi ar kopējo apjomu 200 000 vienību gadā.

Pēc Ford domām, rūpnīcas paplašināšana radīs 1200 jaunas darbavietas pašā objektā un vēl 10 000 visā piegādes ķēdē. Uzņēmuma mērķis ir līdz 2024. gadam Dienvidāfrikas ražotnē ieviest virkni efektivitāti paaugstinošu pasākumu, kuru mērķis ir pilnībā energoefektīva ražošana.

Jaunais Amarok Eiropā tas tiks laists klajā 2022. gada beigās.

 





Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Amazone Precea klāstu papildina 6 m versija

Amazone Precea klāstu papildina 6 m versija

Amazone Precea piekabināmo precīzās sējas pneimatisko sējmaš...

Ziņas

John Deere jaunās H sērijas mežizstrādes mašīnas

John Deere jaunās H sērijas mežizstrādes mašīnas

Pagājušajā nedēļā Somijā norisinājās John Deere H sērijas ha...

Ziņas

Pilnveidots Kuhn Optimer

Pilnveidots Kuhn Optimer

Jaunā Kuhn Optimer disku kultivatora 12,5 m versija izstrādā...