Menu




John Deere prezentē sērijveida autonomo traktoru

Ziņas 07.01.2022   

John Deere prezentē sērijveida autonomo traktoru

Šonedēļ notiekošajā Consumer Electronics Show (CES 2022) Lasvegasā John Deere iepazīstināja ar savu pirmo pilnībā autonomo traktoru, kas veidots uz modeļa 8R bāzes. Galvenais, ka tas nav koncepts – Ziemeļamerikas lauksaimniekiem šis traktors būs pieejams jau šogad.

Pilnīga tehniskā informācija vēl nav atklāta, taču lietotājiem joprojām ir jābrauc ar traktoru līdz tīrumam, kur tas jākonfigurē autonomai darbībai, izmantojot tālrunī lietotni John Deere Operations Center.

Par šķēršļu noteikšanu 360 grādos un attāluma aprēķināšanu rūpējas seši stereokameru pāri. Attēli tiek nodoti caur dziļo neironu tīklu, kas klasificē katru pikseli aptuveni 100 milisekundēs un nosaka, vai iekārta turpina kustēties vai apstājas atkarībā no tā, vai tiek atklāts šķērslis. Ja uz lauka ir kaut kas, par ko traktors nav pārliecināts, tas apstāsies un brīdinās mobilās ierīces lietotāju.

Autonomais traktors arī nepārtraukti pārbauda savu pozīciju attiecībā pret ģeožogu, nodrošinot, ka tas darbojas tur, kur tam ir paredzēts ar 2,5 cm precizitāti. Traktora stāvokli var attālināti uzraudzīt no mobilās ierīces, un lietotne nodrošina ne tikai piekļuvi video tiešraidei, attēliem, datiem un metrikām, bet arī ļauj attālināti regulēt traktora ātrumu un agregāta darba dziļumu.

Lietojumprogramma arī ļauj pārbaudīt degvielas līmeni un redzēt, cik daudz ir nobraukts un cik daudz vēl ir jāpaveic. Pašlaik tehnoloģija ir ierobežota tikai darbam ar kultivatoriem, taču John Deere saka, ka nākotnē tā būs pieejama ar autonomu aprīkojumu arī citiem lauku darbiem.

 





Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Pilnveidots Kuhn Optimer

Pilnveidots Kuhn Optimer

Jaunā Kuhn Optimer disku kultivatora 12,5 m versija izstrādā...

Ziņas

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas trešās paaudzes elektriskie iekrāvēji ir apr...

Ziņas

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Kvadraciklam vai minitraktoram piekabināms akmeņu savācējs S...