Menu




JCB saražojis 750 000 ekskavatorus – iekrāvējus

Ziņas 05.03.2020   

JCB saražojis 750 000 ekskavatorus – iekrāvējus

Šonedēļ celtniecības un lauksaimniecības tehnikas ražotājs JCB svin īpašu notikumu – no ražošanas līnijas nobrauc nu jau 750 000. ekskavators – iekrāvējs.

Šī īpašā mašīna tika uzbūvēta uzņēmuma ražotnē Rousterā, Lielbritānijā, - vietā, kur pirms gandrīz 70 gadiem tika izgatavots pats pirmais JCB ekskavators – iekrāvējs.

Uzņēmuma dibinātājs Džozefs Sirils Bamfords jau 1953. gadā pievērsās novatoriska ekskavatora – iekrāvēja projekta izstrādāšanai, vienā mašīnā apvienojot priekšējo lāpstu un aizmugurējo ekskavatora strēli. Pirmajā pilnajā ražošanas gadā – 1954. gadā – tika uzbūvētas 35 šādas mašīnas, savukārt pirmie 50 000 tika izgatavoti vairāk nekā 20 gadu periodā. JCB tagad ražo ekskavatorus – iekrāvējus Apvienotajā Karalistē, Indijā, Brazīlijā un ASV.

750 000. mašīna ir JCB 3CX īpašā izlaiduma ekskavators – iekrāvējs, par ko liecina unikāls vizuālais noformējums un visaptverošas specifikācijas.

Ekskavatoriem – iekrāvējiem joprojām ir ļoti liela nozīme globālajā celtniecības aprīkojuma tirdzniecībā, lai gan pēdējo 67 gadu laikā ir radīts daudz citu novatorisku un konkurētspējīgu produktu. Turklāt JCB ikoniskais ekskavators – iekrāvējs nu jau 19 gadus pēc kārtas ir pasaulē vispārdotākā šāda tipa mašīna.


 

Uzņēmuma pirmais ekskavators – iekrāvējs JCB Mark I un visa šī koncepcija kopumā visai tiešā veidā mainīja pasauli, mehanizējot daudzus darbus, kuri iepriekš tika veikti ar rokām. Līdz ar Hyddra-Digga izlaišanu 1956. gadā produkta attīstība norisinājās sevišķi strauji. Abu šo agrīno mašīnu krāsojumā tika izmantota zila un sarkana krāsa, un tikai 1960. gadā, kad tirgū nonāca krietni smagākais un jaudīgākais JCB 4, uzņēmuma ražotā tehnika ieguva tagad tik atpazīstamo dzelteno krāsojumu.


 

JCB 3 sāka ražot 1961. gadā. Tam sekoja JCB 3C 1963. gadā un JCB 3CII 1967. gadā – modelis, kurš teicami izturēja laika pārbaudījumu un tika ražots vēl 13 nākamos gadus.

1980. gads bija īsts pagrieziena punkts – 24 miljoni mārciņu tika ieguldīti tehnoloģiski progresīvā JCB 3CX izstrādē. Tagad šī mašīna ir kļuvusi par ekskavatoru – iekrāvēju ikonu visā pasaulē. Šī ekskavatora nonākšana tirgū ievērojami veicināja ekskavatoru – iekrāvēju tirdzniecību un JCB panākumus.

Mūsdienu ekskavatoru – iekrāvēju paaudze nodrošina automātisku stabilizatoru pielietošanu uz nelīdzenas zemes, tie ir aprīkoti ar amortizējošo sistēmu Smooth Ride System, kas arī uzlabo kravas noturēšanu kustības laikā, un TorqueLock funkciju, kas samazina degvielas patēriņu, braucot pa ceļu, par līdz pat 25%.

Iepriekšējais īpašais atskaites punkts bija 2012. gada decembris, kad tika uzbūvēta 500 000. mašīna – 5CX, kas ir JCB visu laiku jaudīgākais komerciāli pieejamais ekskavators – iekrāvējs.

 

 





gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image

Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Pilnveidots Kuhn Optimer

Pilnveidots Kuhn Optimer

Jaunā Kuhn Optimer disku kultivatora 12,5 m versija izstrādā...

Ziņas

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas trešās paaudzes elektriskie iekrāvēji ir apr...

Ziņas

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Kvadraciklam vai minitraktoram piekabināms akmeņu savācējs S...