Menu




Yara mēslojums, kas ražots izmantojot atjaunojamo enerģiju

Ziņas 26.01.2022   

Yara mēslojums, kas ražots izmantojot atjaunojamo enerģiju

Yara parakstījusi pirmo komerclīgumu par mēslojumu, kas ražots pilnībā izmantojot atjaunojamo enerģiju. Šis zaļais slāpeklis būs izšķirošs pārtikas ķēdes dekarbonizācijā un piedāvās patērētājiem ilgtspējīgākas pārtikas izvēli.

Yara, kas ir pasaules vadošais mēslojuma ražotājs, un Lantmännen, kas ir Ziemeļeiropas vadošais lauksaimniecības kooperatīvs un kura darbība aptver visaptverošu “no lauka līdz galdam” stratēģiju, sāka pārbaudīt zaļo mēslošanas līdzekļu komerciālo dzīvotspēju 2019. gadā ar kopīgu mērķi īstenot pasaulē pirmo nefosilo pārtikas produktu apriti. Sadarbības rezultāts ir tirdzniecības līgums par zaļajiem mēslošanas līdzekļiem, kurus ražos Yara, bet Lantmännen pārdos Zviedrijā sākot ar 2023. gadu.

Tā vietā, lai slāpekli saturošu mēslošanas līdzekļu izejvielu ražošanā izmantotu fosilo enerģiju, piemēram, dabasgāzi, tiks ražoti mēslošanas līdzekļi, kuru ražošanā tiks izmantota atjaunojamā enerģija, piemēram, Norvēģijas hidroenerģija. Rezultātā tiks iegūti mēslošanas līdzekļi, kas atstās 80 – 90% mazāku CO2 nospiedumu. Yara portfelī ir zaļā amonija projekti, kuri būs noteicošais elements mēslošanas līdzekļu ražošanā Norvēģijā, Nīderlandē un Austrālijā, un uzņēmums nopietni strādā, lai paplašinātu zaļā amonija ražošanu.

“Lantmännen virza attīstību uz nākotnes lauksaimniecību. Kad Yara zaļie mēslošanas līdzekļi būs ieviesti, mēs palīdzēsim zviedru lauksaimniekiem ieņemt vadošās pozīcijas, piedāvājot mūsu klientiem ilgtspējīgu darbību attiecībā uz globālajiem klimata mērķiem, kā arī nodrošinot klientiem ilgtspējīgu pārtiku. Ar šo partnerību mēs varam turpināt izpildīt palielināta tirgus prasības ilgtspējīgu produktu sektorā,” uzskata Pērs Olofs Nīmans, Lantmännen grupas prezidents un vadītājs.





Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Pilnveidots Kuhn Optimer

Pilnveidots Kuhn Optimer

Jaunā Kuhn Optimer disku kultivatora 12,5 m versija izstrādā...

Ziņas

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas trešās paaudzes elektriskie iekrāvēji ir apr...

Ziņas

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Kvadraciklam vai minitraktoram piekabināms akmeņu savācējs S...