Menu




Smidzinātāji ar kāpurķēdēm

Ziņas 11.02.2022   

Smidzinātāji ar kāpurķēdēm


Kā zināms, kāpurķēdes tiek plaši izmantotas traktoriem, kombainiem un citai lauksaimniecības tehnikai, bet Itālijas kāpurķēžu sistēmu ražotājs Poluzzi tās piedāvā uzstādīt arī pašgājējsmidzinātājiem.

Kopš 2020. gada, kad tika laistas klajā smidzinātājiem paredzētās Anacon kāpurķēdes, Poluzzi Track System Engineering ir piegādājis 12 komplektus John Deere R4030 un pa diviem komplektiem Dammann un Berthoud modeļiem. Jaunākais un pēc kārtas 17. ir četru kāpurķēžu komplekts (40 cm platas ķēdes) Grim 3500 pašgājējam īpašajā melnajā krāsojumā.

Šī ir pirmā reize, kad Poluzzi aprīkojis ar kāpurķēdēm Itālijā ražoto Grim smidzinātāju. Tiek ziņots, ka četru riteņu nomaiņa pret kāpurķēdēm diviem cilvēkiem aizņem apmēram divas stundas. Maksimālais pārvietošanās ātrums ir 30 km/h.

Poluzzi atrodas Vikolungo, aptuveni pusceļā starp Milānu un Turīnu, bet ģimenes uzņēmuma saikne ar kāpurķēdēm meklējama 1975. gadā, kad tas remontēja tērauda ķēdes. Savas pirmās tērauda kāpurķēdes uzņēmums izgatavoja 1999. gadā, un tās joprojām ražo rīsu ražas novākšanas kombainiem. Pirmās gumijas kāpurķēdes Ultron ražas novākšanas kombainiem tika izlaistas 2006. gadā.

Lielākā daļa smidzinātājiem paredzēto gumijas kāpurķēžu sistēmu ir uzstādīts mašīnām Bulgārijā, Itālijā, Vācijā un Šveicē, bet daži komplekti ir piegādāti klientiem Krievijā un Paragvajā.

Jautājām pašreizējam rīkotājdirektoram Simonam Poluzzi, kāpēc pieaug interese par piekabināmo un pašgājēju miglotāju kāpurķēdēm. "Klienti mums saka, ka tādējādi viņi nodrošina vilci un masas sadalījumu, kas nepieciešams, lai samazinātu augsnes sablīvēšanos, nodrošinot pilnīgu kontroli ne tajos labākajos apstākļos," viņš komentē. “Tāpat kāpurķēdes dziļi neiegrimst augsnē, kas labvēlīgi ietekmē miglošanas stieņu stabilitāti. Tas ļauj to nolaist tuvāk augiem un uzlabo darba precizitāti”.

Ģimenei piederošais uzņēmums projektē un ražo visu gumijas kāpurķēžu piedziņas sistēmu, iepērkot siksnas no dažādiem piegādātājiem, tostarp no Soucy un Bridgestone. Poluzzi kāpurķēdes tiek uzstādītas kombaini (Claas, Case IH, Deutz-Fahr, John Deere, Fendt, Laverda un New Holland) un pašgājsmalcinātājiem (Claas, Fendt, John Deere, Krone un New Holland). Itālijas uzņēmums ražo kāpuķēžu sistēmas arī traktoriem (100 līdz 600 ZS), bet nesen uzstādīja komplektu 12 m Bednar sējmašīnai.

Ražotājs nodrošina darbu 20 cilvēkiem un gadā izlaiž ap 100 komplektiem. Piegādes tirgi mainās atkarībā no laika un ekonomiskajiem apstākļiem, bet lielākais kāpurķēžu tirgus ir ražas novākšanas kombainiem. Uzņēmums savas kāpurķēžu sistēmas piegādā visā pasaulē, bet lielākie tirgi ir Austrumeiropā un Krievijā.





Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Autonomā Krone un Lemken koncepta pilnveidojumi

Autonomā Krone un Lemken koncepta pilnveidojumi

Krone un Lemken kopīgi izstrādātajam autonomajam transportlī...

Ziņas

Fliegl prezentē SZS 300 BL Ultra puspiekabi ķīpu transportēšanai

Fliegl prezentē SZS 300 BL Ultra puspiekabi ķīpu transportēšanai

Fliegl Agrartechnik GmbH prezentē savu jaunāko produktu – SZ...

Ziņas

Vairāk jaudas New Holland T8 modeļiem

Vairāk jaudas New Holland T8 modeļiem

Uzņēmums New Holland pilnveidojis savu T8 Genesis traktoru 2...