Menu




SmartTurn apgriež traktoru lauka galā

Ziņas 03.05.2022   

SmartTurn apgriež traktoru lauka galā


Valtra programmatūras atjauninājums ļauj traktoram ar pievienotiem agregātiem automātiski apgriezties lauka galā. Jaunākā tehnoloģija, ko sauc par SmartTurn, apvienojumā ar Auto U-Pilot lauka apgriešanās vadību un Valtra Guide automātisko stūrēšanu, ļauj visas darbības uz lauka veikt bez operatora iejaukšanās – nepieskaroties stūrei.

Kā norāda ražotājs, tas ne tikai uzlabo precizitāti, ietaupa laiku un degvielu, kā arī pasargā augsni no sablīvēšanās, bet arī ļauj vadītājam koncentrēties uz darba kvalitāti. Tāpat tiek nodrošināta lielāka drošība un precizitāte tumsā, miglā vai putekļainos apstākļos.

Ja dati vēl nav ieprogrammēti Valtra Guide, darbs ar SmartTurn sākas ar lauka robežu un lauka galu iestatīšanu. Pēc tam, atkarībā no agregāta platuma, traktoram veicot asus pagriezieniem pa labi un pa kreisi tiek aprēķināts nepieciešamais pagrieziena rādiuss.

Pēdējais solis ir izvēlēties vienu no diviem automātiskajiem apgriešanās režīmiem: U veida vai ar pusapgriezienu. Ja ir izvēlēts U veida pagrieziens, traktors apgriešanās joslā veic nelielu U apgriezienu uz nākamo kustības joslu. Šis režīms prasa salīdzinoši vairāk vietas apgriešanās laukumam. Pusapgrieziena modelī traktors iebrauc trešajā, ceturtajā vai tālākajā kustības joslā un lauks tiek apstrādāts, sadalot to mazākos posmos.

Programmatūras atjauninājums, kas tagad pieejams piektās paaudzes N un T sēriju traktoriem, mazliet vēlāk būs pieejams arī ceturtās paaudzes modeļiem un citiem piektās paaudzes modeļiem. Traktoriem, kas aprīkoti ar Valtra Guide, nav nepieciešamas nekādas mehāniskas izmaiņas, lai izmantotu SmartTurn.





Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Kvadraciklam vai minitraktoram piekabināms akmeņu savācējs S...

Ziņas

Iznācis žurnāla PROFI LATVIJA jaunais numurs!

Iznācis žurnāla PROFI LATVIJA jaunais numurs!

Šajā profi Latvija žurnālā, kā jau ierasts, piedāvājam visda...

Ziņas

Väderstad piedāvā lielākas ietilpības BioDrill

Väderstad piedāvā lielākas ietilpības BioDrill

Väderstad palielinājis sīksēklu sējmašīnas BioDrill tvertnes...