Menu




Gator koncepts no otrreiz pārstrādātiem materiāliem

Ziņas 28.07.2022   

Gator koncepts no otrreiz pārstrādātiem materiāliem

John Deere izveidojis savas Gator mašīnas konceptu, kuram plaši pielietoti otrreiz pārstrādāti materiāli.

Piemēram, motora pārsegs ir izgatavots no plastmasas pudelēm, kas izvilktas no Misisipi upes, un uzglabāšanas nodalījums, kas izgatavots no malta kokosrieksta, ir tikai daži no pārsteidzošajiem materiāliem, kas izmantoti šī konceptuālā Gator ražošanā.

Tas ir četru gadu sadarbības rezultāts starp John Deere un Ford ilgtspējīgo materiālu komandu. Prototipa izstrādes mērķis bija izpētīt veidus, kā izmanot atkritumus un pārvērst tos par dzīvotspējīgām mašīnu sastāvdaļām.

“Tas bija diezgan sarežģīti, jo mums bija jāstrādā pašreizējā ražošanas procesa ietvaros,” komentē Kīts Šanters, vecākais materiālu inženieris. "Mēs negrasījāmies ieguldīt jaunos darbagaldos produktam, kas nenonāks tirgū, taču mēs darījām visu iespējamo, lai atrastu ilgtspējīgus materiālus, kas būtu piemēroti aizstājēji."

Galu galā tika izmantots plašs dažādu materiālu klāsts, tostarp sojas pupiņas jumtam un durvīm, kā arī sēdekļu putām. Iekšējiem paneļiem izvēlēta linu un kaņepju šķiedra, kviešu salmi un kļavas koksne, bet ārdurvju paneļi ir izgatavoti no cukurniedrēm ar kukurūzas vālīšu pildījumu. Informācijas panelim tika izmantots rīsu pildītājs, un durvju rokturi ir izgatavoti no pārstrādātiem zvejas tīkliem.

John Deere neplāno šo koncepciju novest līdz ražošanas stadijai, taču viena no šī projekta sastāvdaļām, kas šodien tiek izmantota sērijveida Gatoros, ir dzesēšanas sistēmas žalūzijas, kas izgatavotas no pārstrādātām riepām.





Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Pilnveidots Kuhn Optimer

Pilnveidots Kuhn Optimer

Jaunā Kuhn Optimer disku kultivatora 12,5 m versija izstrādā...

Ziņas

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas trešās paaudzes elektriskie iekrāvēji ir apr...

Ziņas

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Kvadraciklam vai minitraktoram piekabināms akmeņu savācējs S...