Menu




Ponsse elektriskā meža mašīna

Ziņas 20.10.2022   

Ponsse elektriskā meža mašīna

Ponsse un Epec prezentējusi Ponsse EV1, elektrisko meža mašīnu tehnoloģiju koncepciju. Lai gan meža mašīna tirdzniecībā būs pieejama vēlāk, Epec tehnoloģiju jau tagad var izmantot elektriskajās vai hibrīdelektriskajās komerctransporta un visurgājēju mašīnās. Ponsse EV1 koncepts ir izstrādāts forvarderiem ar 15 tonnu kravnesību, kas ir populārākā Ponsse forvarderu izmēra kategorija.

Koncepcijas mašīnai ir pilnībā elektriska spēka piedziņa, kā arī Epec jaudas sadales bloks un hibrīda vadības bloks. Mašīnas spēka agregāts pilnībā darbojas ar akumulatora enerģiju. Baterijas tiek uzlādētas, izmantojot diapazona paplašinātāju (Range Extender), kas šajā izstrādes stadijā ir iekšdedzes dzinējs. Šī tehnoloģija nodrošina ievērojamus degvielas ekonomijas uzlabojumus šajā izmēra kategorijā.

Ponsse EV1 ir Epec Flow elektromobilitātes sistēmas risinājums un tā pamatā ir Epec Flow Power Distribution Unit (PDU), kuram var pieslēgt elektromotorus, akumulatorus un dažādas ierīces. PDU integrētie drošības risinājumi nodrošina efektīvu iekārtu ražošanu un apkopi, kā arī to darbību prasīgos apstākļos. Epec Flow Hybrid Control Unit (HCU) kontrolē elektrisko spēka piedziņu un ietver programmatūru, kas izstrādāta, izmantojot simulācijas, nodrošinot optimālu enerģijas patēriņu, produktivitāti un lietojamību.

“Epec Flow risinājums ir visa pamatā. Tas ir izstrādāts dažādu komerciālo transportlīdzekļu un visurgājēju mašīnu elektrifikācijai. Programmatūru var izstrādāt, izmantojot simulācijas modeļus, un risinājumu var veikli izstrādāt dažādu iekārtu vajadzībām. Dažādās sistēmas, tostarp transmisijas un vadības sistēma, nevainojami darbojas kopā, ļaujot nākotnē ražot drošas un efektīvas nulles emisiju mašīnas,” saka Jyri Kylä-Kaila, Epec rīkotājdirektors.

 





Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Pilnveidots Kuhn Optimer

Pilnveidots Kuhn Optimer

Jaunā Kuhn Optimer disku kultivatora 12,5 m versija izstrādā...

Ziņas

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas trešās paaudzes elektriskie iekrāvēji ir apr...

Ziņas

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Kvadraciklam vai minitraktoram piekabināms akmeņu savācējs S...