Menu




New Holland prototips T7.270 Methane Power LNG

Ziņas 14.12.2022   

New Holland prototips T7.270 Methane Power LNG

New Holland izstrādā jaudīgāku ar gāzi darbināmu traktoru – atklāts T7.270 Methane Power LNG prototips, kura pamatā ir sērijveida T7.270 garās riteņu bāzes modelis.

Taču šoreiz nav runa tikai par degvielas tipa maiņu – traktoram ir izstrādāts īpašs dizains, piemēram, jaunā izskata motora pārsega Clean Blue krāsa ar izgaismotu New Holland lapu.

Traktora prototips aprīkots to pašu 6,75 litru sešcilindru dzinēju, taču virzuļa gredzeni ir savādāki un, tā kā tas tagad darbojas ar sašķidrinātu dabasgāzi, cilindru galvā ir sašķidrinātās gāzes iesmidzinātāji un aizdedzes sveces.

400 litru ietilpības dīzeļdegvielas tvertnes ir nomainītas pret vairākām augsta spiediena gāzes tvertnēm. SCR iekārta arī ir aizstāta ar papildu tvertni, lai traktoru varētu izmantot aptuveni astoņas stundas. To var palielināt uz priekšējās uzkares uzliekot papildu gāzes tvertni, tāpat kā T6.180 Methane Power modelim.

Viena no galvenajām atšķirībām starp šiem abiem traktoriem ir tā, ka T7.270 LNG tvertnes ir atdzesētas. Tās piegādā uzņēmums Bennamann, kura daļas pieder CNH Industrial. Kriogēnās uzglabāšanas tvertnes saglabā metānu kā šķidrumu -162°C temperatūrā, lai to varētu izmantot T7.270 LNG.

Traktoram jau ir veikti testi, tostarp kādā fermā Kornvolā kopā ar T6.180 MP. Lai savāktu gāzi no vircas, tiek izmantota fermā uzstādītā Bennamann iekārta sašķidrinātā biometāna ražošanai. Gāzi attīra un pārvērš sašķidrinātā metānā. Piemēram, dzesējamās tvertnes, kādas izmanto traktorā, tiek izmantotas arī gāzes transportēšanai, lai to varētu piegādāt fermām, kurām nav iespējas ražot gāzi. Pagaidām nav noteikts datums, kad T7.270 LNG kļūs komerciāli pieejams.





Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Pilnveidots Kuhn Optimer

Pilnveidots Kuhn Optimer

Jaunā Kuhn Optimer disku kultivatora 12,5 m versija izstrādā...

Ziņas

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas trešās paaudzes elektriskie iekrāvēji ir apr...

Ziņas

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Kvadraciklam vai minitraktoram piekabināms akmeņu savācējs S...