Menu




Sveic starptautiskā konkursa godalgas ieguvēju

Ziņas 20.12.2022   

Sveic starptautiskā konkursa godalgas ieguvēju

19. decembrī LDDK telpās norisinājās Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK), Lauksaimniecības un industriālās tehnikas asociācijas (LITA) un LDDK koordinētās Spēkratu nozares ekspertu apakšpadomes rīkotais pasākums, kurā tika godināts SIA Baltic Agro Machinery strādājošais mehāniķis Rinalds Vanters par augsta līmeņa profesionālās meistarības prasmju demonstrēšanu pasaules jauno profesionāļu meistarības konkursa WorldSkills Competition 2022 Special Edition smago spēkratu tehnoloģiju prasmju konkursā.

Pasākumā tika izteikta pateicība nozares uzņēmumiem un speciālistiem, kas kopš Latvijas valsts pārstāvja pirmās dalības EuroSkills 2014 un turpmākajos WorldSkills un EuroSkills konkursos ir atbalstījuši dalību un palīdzējuši jaunajiem profesionāļiem augstā līmenī pārstāvēt pasaulē un Eiropā Latvijas smago spēkratu remonta nozari.

LITA valdes priekšsēdētājs Aigars Laurinovičs, konkursa 2. vietas ieguvējs Rinalds Vanters un LDDK prezidents Andris Bite.

Pasaules ievērojamākais profesionālās meistarības konkurss WorldSkills 2022, ko dēvē arī par profesiju olimpiskajām spēlēm, šogad no 7. septembra līdz 26. novembrim notika 15 dažādās Eiropas, Ziemeļamerikas un Austrumāzijas valstīs. Konkursu rīkotājs WorldSkills International ar dalībvalstu palīdzību organizēja 62 prasmju konkursus, kuros piedalījās vairāk nekā 1000 jaunie profesionāļi no 54 dalībvalstīm. Latvijas komanda piedalījās 9 prasmju konkursos.

WorldSkills 2022 Special Edition Smago spēkratu tehnoloģiju prasmju konkurss (Heavy Vehicle Technology) no 23. līdz 26. novembrim notika Austrijas pilsētā Zalcburgā, kur Rinalds sacentās ar Ķīnas, Šveices, Francijas, Kanādas, Korejas, Polijas, Dānijas, Austrijas, Ungārijas un Dienvidāfrikas valstu pārstāvjiem. Rinalds sasniedza ne tikai izcilu rezultātu savas profesijas konkursā, bet tika atzīts arī kā augstāko rezultātu sasniegušais Latvijas valsts komandas pārstāvis.

Katrā konkursā valsti pārstāv ne tikai konkursants, bet arī nozares pārstāvis, kas ir konkursa uzdevumu vērtēšanas eksperts. SIA Amazone pārdošanas vadītājs Jānis Vītols kopš pirmās Latvijas valsts pārstāvja dalības WorldSkills un EuroSkills smago spēkratu tehnoloģiju konkursos, ir Latvijas valsts eksperts. WorldSkills 2022 Special Edition Jānis piedalījās kā galvenais eksperts. Par savu ieguldījumu konkursu organizēšanā Jānis Vītols saņēma WorldSkills atzinības medaļu.

Bez smago spēkratu remonta nozares uzņēmumu un izglītības iestāžu atbalsta nav iedomājama sekmīga dalība pasaules un Eiropas konkursos. Lauksaimniecības un industriālās tehnikas asociācija, uzņēmumi SIA Amazone, SIA Intrac Latvija, SIA Baltic Agro Machinery, SIA Autex, Ogres tehnikums ir ieinteresēti nozares attīstībā un kopā ar Latvijas Darba devēju konfederācijas koordinēto Metālapstrādes, mašīnbūves un mašīnzinību nozares ekspertu padomes Spēkratu apakšpadomi sistēmiski iesaistās profesionālās meistarības konkursu rīkošanā Latvijā un konkursantu sagatavošanā dalībai WorldSkills un EuroSkills. Gatavojoties WorldSkills 2022 Rinaladam profesionālo atbalstu sniedza arī SIA Alfis un SIA Domenikss Mercedes-Benz kravas automašīnu pārdošanas un servisa centra Kravas automašīnu un autobusu servisa speciālisti.

 





gallery image
gallery image
gallery image
gallery image

Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Pilnveidots Kuhn Optimer

Pilnveidots Kuhn Optimer

Jaunā Kuhn Optimer disku kultivatora 12,5 m versija izstrādā...

Ziņas

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas trešās paaudzes elektriskie iekrāvēji ir apr...

Ziņas

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Kvadraciklam vai minitraktoram piekabināms akmeņu savācējs S...