Menu




Hattat traktoru ražotājam ambiciozi plāni

Ziņas 28.12.2022   

Hattat traktoru ražotājam ambiciozi plāni

Turcijas traktoru ražotājs Hattat nesen notikušajā EIMA izstādē Itālijā prezentēja savus pirmos modeļus ar V pakāpei atbilstošiem dzinējiem. Ražotājs vēlas pozicionēt Hattat kā globālu zīmolu un galvenie jauno traktoru mērķa tirgi esot Eiropa un Ziemeļamerika.

Hattat traktoru biznesā ienāca pagājušā gadsimta 70. gadu sākumā, bet kopš 2008. gada ražo traktorus pēc Massey Ferguson licences. Hattat Holding ir arī ilgstošas parnerattiecības ar daudziem labi zināmiem traktoru ražotājiem, kuriem tas piegādā plašu sastāvdaļu klāstu. Hattat ražo arī veselus traktorus, un pirms V pakāpes dzinēju ieviešanas ražoja Valtra A sēriju visiem pasaules tirgiem. Hattat ražoja arī Ursus traktorus, līdz šis uzņēmums tika pasludināts par bankrotējušu.

Tomēr Hattat ambīcijas sniedzas daudz tālāk par traktoru ražošanu citiem uzņēmumiem, un 2007. gadā daudzos tirgos tika laisti klajā pirmie Hattat zīmola traktori.

EIMA izstādē Turcijas uzņēmums prezentēja savus pirmos V pakāpes izmešiem atbilstošos traktorus: C3000 (kompakto), B3000 (augļu dārziem) un T4000 (FPT 68 – 122 ZS) sēriju. Visas trīs sērijas, kas paredzētas lopkopības un augkopības saimniecībām, uzsāks ražot nākamā gada sākumā.

Turcijas ražotājs jau eksportē savus traktorus uz 85 valstīm četros kontinentos, un Hattat Traktör mārketinga direktors Serkans Erguls uzskata, ka mērķis kļūt par patiesi globālu spēlētāju ir reāls. “Mēs varam piedāvāt bezemisiju traktorus Āfrikas tirgum, III pakāpes traktorus dažiem citiem tirgiem (tostarp Dienvidamerikai) un tagad V pakāpes traktorus Eiropas un Ziemeļamerikas tirgum.”

Uzņēmums jau esot pieņēmis pasūtījumus saviem jaunās paaudzes traktoriem, izmantojot izplatītājus daudzās Eiropas valstīs, tostarp Francijā, Vācijā, Portugālē, Spānijā, Slovēnijā, Itālijā, Austrijā, Polijā, Ungārijā, tomēr pašlaik tam vēl trūkstot importētāju citviet Eiropā. Taču Turcijas ražotājs to vēlas mainīt. “EIMA izstādē ar mums sazinājās daži potenciālie importētāji/dīleri un mēs ceram uz tālāku sadarbību," stāsta Ergula kungs.





Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Pilnveidots Kuhn Optimer

Pilnveidots Kuhn Optimer

Jaunā Kuhn Optimer disku kultivatora 12,5 m versija izstrādā...

Ziņas

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas trešās paaudzes elektriskie iekrāvēji ir apr...

Ziņas

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Kvadraciklam vai minitraktoram piekabināms akmeņu savācējs S...