Menu




Claas ziņo par vēl vienu rekordgadu

Ziņas 29.12.2022   

Claas ziņo par vēl vienu rekordgadu

Claas uzņēmuma neto apgrozījums šogad palielinājies par 2,7%, sasniedzot jaunu augstāko līmeni – 4,9 miljardus eiro (2021. gadā: 4,8 miljardi eiro).

Peļņa pirms nodokļiem samazinājās līdz 166,3 miljoniem eiro (2021. gadā: 357,1 miljons eiro), galvenokārt piegādes ķēžu problēmu dēļ un ģeopolitiskajiem satricinājumiem Austrumeiropā.

Šī gada rekordlielo neto apgrozījumu nodrošināja labais ražas gads un izdevīgi finansēšanas nosacījumi pirmajos sešos mēnešos. Uzņēmuma produktiem bija liels pieprasījums Ziemeļamerikā. Eiropas tirgi nedaudz samazinājās, taču joprojām ir spēcīgi.

2022. finanšu gadā turpinājās investīcijas jaunos produktos (pētniecībai un izstrādei izdevumi pieauga par 6,4%, līdz rekordlieliem 279 miljoniem eiro) un globālajā pārdošanas un ražošanas tīklā (vēl 130 miljoni eiro).

Šogad tika pabeigta Harsevinkeles galvenās rūpnīcas modernizācija, un tiek plānots infrastruktūras atjaunošanas projekts Bād Saulgau objektā.

Raugoties nākotnē – neskatoties uz pašreizējām neskaidrībām, Claas nākamgad plāno divciparu pārdošanas un ienākumu pieaugumu. Paredzams, ka pieprasījums pēc lauksaimniecības tehnikas kopumā saglabāsies stabils galvenajos tirdzniecības reģionos Viduseiropā un Rietumeiropā, kā arī Ziemeļamerikā.





Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Pilnveidots Kuhn Optimer

Pilnveidots Kuhn Optimer

Jaunā Kuhn Optimer disku kultivatora 12,5 m versija izstrādā...

Ziņas

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas trešās paaudzes elektriskie iekrāvēji ir apr...

Ziņas

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Kvadraciklam vai minitraktoram piekabināms akmeņu savācējs S...