Menu




New Holland elektriskais traktors

Ziņas 04.01.2023   

New Holland elektriskais traktors


New Holland T4 Electric Power pilnībā elektriskā traktora prototips tiek prezentēts kā lielisks risinājums jauktām un lopkopības saimniecībām, turklāt tas var darboties arī autonomi.

Paredzams, ka traktora komerciālā ražošana sāksies 2023. beigās un tas būs pieejams arī kā Case IH. Nākotnē tiek plānots vairāk elektrisko modeļu.

Traktoram ir Clean Blue krāsojums, un tam ir izgaismota emblēma un atšķirīgi lukturi – līdzīgi kā nesen prezentētajam ar metāna gāzi darbināmajam T7 Methane Power modelim.

Tiek ziņots, ka Burr Ridge (ASV) un Modenas (Itālija) inženieru kopīgā darba rezultāts sadarbībā ar CNH stratēģisko partneri Monarch Tractor ir uz pusi samazinājis T4 Electric Power prototipa izstrādes laiku.

Elektrotraktora maksimālā jauda ir 120 ZS, maksimālais griezes moments – 440 Nm, bet maksimālais ātrums – 40 km/h. Ar pilnībā uzlādētu akumulatoru traktors varēšot strādāt visu dienu, un ar ātro lādētāju būs nepieciešama tikai viena stunda, lai to uzlādētu līdz 100%.

Pie T4 Electric Power jumta ir piestiprināti sensori, videokameras un vadības bloki, kas spēj nodrošināt autonomu darbību, atklājot šķēršļus un izvairoties no tiem.

Elektrības kontaktligzdas ir ļoti noderīgas ikdienas saimniecības darbiem, piemēram, metināšanai vai urbšanai.

Tiek teikts, ka testu laikā elektriskais prototips ir uzrādījis izcilu veiktspēju salīdzinājumā ar parasto dīzeļtraktoru. Pateicoties labākai vilces kontrolei, vienmērīgākai pārnesumu pārslēgšanai un vieglākai apkopei, ekspluatācijas izmaksas esot līdz pat 90% zemākas salīdzinājumā ar dīzeļversiju. Turklāt elektriskais traktors strādā klusi, līdz ar to trokšņu līmenis tiek samazināts līdz pat 90%, un arī vibrācija ir zemāka.

Traktoru var aktivizēt attālināti, izmantojot viedtālruņa lietotni. Režīms Shadow Follow Me ļauj operatoriem sinhronizēt mašīnas un strādāt kopā, savukārt agregātu atpazīšana nodrošina traktora savienošanu ar pareizo agregātu. Ārējie digitālie pakalpojumi ļauj vadīt traktoru jebkurā vietā un laikā, uzraugot veiktspēju un akumulatora uzlādes līmeni.

 





gallery image
gallery image
gallery image

Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Autonomā Krone un Lemken koncepta pilnveidojumi

Autonomā Krone un Lemken koncepta pilnveidojumi

Krone un Lemken kopīgi izstrādātajam autonomajam transportlī...

Ziņas

Fliegl prezentē SZS 300 BL Ultra puspiekabi ķīpu transportēšanai

Fliegl prezentē SZS 300 BL Ultra puspiekabi ķīpu transportēšanai

Fliegl Agrartechnik GmbH prezentē savu jaunāko produktu – SZ...

Ziņas

Vairāk jaudas New Holland T8 modeļiem

Vairāk jaudas New Holland T8 modeļiem

Uzņēmums New Holland pilnveidojis savu T8 Genesis traktoru 2...