Menu




Apelācija par izmešu V pakāpes ieviešanas atlikšanu

Ziņas 03.04.2020   

Apelācija par izmešu V pakāpes ieviešanas atlikšanu

Eiropas asociācijas, kas pārstāv bezceļu mašīnu nozari, ir aicinājušas ES veikt ātrus pasākumus sakarā ar izmešu V pakāpes dzinēju ieviešanas termiņu atlikšanu.
Vēstulē, kas nosūtīta Eiropas Komisijai, asociācijas, kurās ietilpst arī Eiropas lauksaimniecības tehnikas rūpniecības asociācija CEMA, ir pieprasījušas moratoriju 2020. un 2021. gada dzinēju emisijas termiņiem.
Iemesls ir Covid-19 pandēmija un tās izraisītās sekas.


Šis gads ir svarīgs V pakāpes dzinējiem, kuru jauda ir līdz 56 kW/75 ZS un virs 130 kW/174 ZS. Pašreizējā situācijā ražotājiem līdz 2020. gada 30. jūnijam ir jāievieš V pakāpes dzinējus šīm mašīnām ar pārejas posmu līdz 2020. gada 31. decembrim. Identiski termiņi 2021. gadā attiecas uz mašīnām ar jaudu no 56 kW/75 ZS līdz 130 kW/174 ZS.

Asociācijas norāda, ka Covid-19 uzliesmojums ir izraisījis apjomīgus pārtraukumus detaļu un sastāvdaļu piegādē un pandēmija progresē gan Eiropā, gan ASV.
Bez svarīgām detaļām, piemēram, riepām, asīm, hidraulikas, apgaismes ierīces un elektroniskā aprīkojuma, ražotājiem tiek efektīvi liegts pabeigt traktoru un pašgājēju mašīnu ražošanu noteiktajos termiņos. Tā rezultātā vairs nebūs iespējams izmantot jau iegādātos pārejas dzinējus, kas būs jāiznīcina. Tas radīs ekonomisku kaitējumu un nevajadzīgu izejvielu un resursu izšķērdēšanu.

CEMA ģenerālsekretārs Džeroms Bandijs: “Ir jāpiešķir pagaidu moratorijs, termiņus atliekot līdz situācijas atkārtotai novērtēšanai. Pasākums novērsīs turpmāku ekonomisko kaitējumu, ko rūpniecībai un no tām atkarīgajām darbavietām ir izraisījusi Covid-19 pandēmija.”

 





gallery image

Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Kvadraciklam vai minitraktoram piekabināms akmeņu savācējs S...

Ziņas

Iznācis žurnāla PROFI LATVIJA jaunais numurs!

Iznācis žurnāla PROFI LATVIJA jaunais numurs!

Šajā profi Latvija žurnālā, kā jau ierasts, piedāvājam visda...

Ziņas

Väderstad piedāvā lielākas ietilpības BioDrill

Väderstad piedāvā lielākas ietilpības BioDrill

Väderstad palielinājis sīksēklu sējmašīnas BioDrill tvertnes...