Menu




Inteliģentas tehnoloģijas lopbarības maisītājiem

Ziņas 19.01.2023   

Inteliģentas tehnoloģijas lopbarības maisītājiem


Vācijas uzņēmums Siloking turpina pilnveidot dzīvnieku barošanas iekārtas, ieviešot digitālas, inteliģentas tehnoloģijas. Siloking SelfLine 4.0 modeļi tagad tiek aprīkoti ar jaunām digitālajām padeves un citām atbalsta sistēmām, sasniedzot precīzāku barības devu.

Siloking jaunās palīgsistēmas atbalsta lopbarības maisītāju ikdienas darbību, sākot no iekraušanas līdz barības maisījuma sajaukšanai un izdalīšanai. Pašgājējs – lopbarības maisītājs pēc iekraušanas var automātiski sajaukt barības devu pat bez operatora iejaukšanās. Pat tad, kad viņš neatrodas salonā, maisīšanas mikseri turpina darboties līdz iestatītā maisīšanas laika beigām un pēc sajaukšanas automātiski izslēdzas.

Tikmēr dzinēja apgriezieni tiek samazināti līdz tukšgaitas apgriezieniem, kā rezultātā optimāli strukturēts lopbarības maisījums tiek iegūts ar mazāku degvielas patēriņu. Vēlāk, izdalot lopbarību kūtī, katra dzīvnieku grupa saņem tieši vajadzīgo barības daudzumu, jo miksera gliemezis automātiski izslēdzas, kad tiek sasniegts iestatītais jauktās barības izkraušanas svars atbilstoši ieprogrammētajai barības devai. SelfLine 4.0 mikseris iestatīto devu var sajaukt ļoti precīzi, un ievērojami samazināt novirzes no normas.

Vēl viena tehnoloģija, kas atbalsta viedo barošanu, ir Siloking Feeding Management, kas mijiedarbojas ar programmējamo svēršanas sistēmu Siloking Data.

Siloking Feeding Managemet sistēma var izveidot barības devas, pārvaldīt barības uzskaiti un aprēķināt devas cenu. Tādējādi liellopu barības sastāvdaļas var efektīvi pārvaldīt un pielāgot pēc vajadzības. Datus var pārsūtīt, izmantojot vietējo savienojumu vai internetu. Šādā veidā strādājoša padeves kontroles sistēma tiek automātiski sinhronizēta ar Siloking maisītāja svēršanas sistēmu. Protams, būtisks moments ir atsevišķu devu sastāvdaļu precīzu daudzumu iekraušana un barības maisījuma struktūra. Digitālā padeve samazina barības izmaksas un nodrošina maksimālu efektivitāti.





Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Autonomā Krone un Lemken koncepta pilnveidojumi

Autonomā Krone un Lemken koncepta pilnveidojumi

Krone un Lemken kopīgi izstrādātajam autonomajam transportlī...

Ziņas

Fliegl prezentē SZS 300 BL Ultra puspiekabi ķīpu transportēšanai

Fliegl prezentē SZS 300 BL Ultra puspiekabi ķīpu transportēšanai

Fliegl Agrartechnik GmbH prezentē savu jaunāko produktu – SZ...

Ziņas

Vairāk jaudas New Holland T8 modeļiem

Vairāk jaudas New Holland T8 modeļiem

Uzņēmums New Holland pilnveidojis savu T8 Genesis traktoru 2...