Menu




Lietuvā ražots hibrīdtraktors

Ziņas 15.02.2023   

Lietuvā ražots hibrīdtraktors


Lietuvas uzņēmums Auga grupa ir prezentējis pirmos trīs hibrīdtraktorus M1. Tie ir izstrādāti un samontēti Lietuvā un drīzumā sāks pilnvērtīgus lauka testus.

Paredzams, ka 400 ZS traktora sērijveida ražošana tiks uzsākta šī gada beigās. 2021. gada septembrī tika prezentēts M1 prototips, un pamanāmākās izmaiņas sērijveida versijai ir jauns eksterjera dizains. Arī laima zaļais krāsojums ir nomainīts pret antracīta brūnu.

"Veidojot prototipu, mēs koncentrējāmies uz tehnoloģiju izstrādi, nepievēršot īpašu uzmanību dizainam," komentē Auga grupas vadītājs Kestutis Juščius, piebilstot, ka visas ražošanas versijas būs jaunajā stilā un krāsā.

Kabīni hibrīdtraktoram joprojām piegādā Claas un arī tehnoloģija zem motora pārsega netiek mainīta – ar metānu darbināms Ford dzinējs ģenerē elektroenerģiju riteņu elektromotoriem. Ja pilna jauda nav nepieciešama, liekā enerģija tiek uzglabāta akumulatoros.

Ražotājs apgalvo, ka M1 var nepārtraukti darboties līdz pat 12 stundām, un M1 ekspluatācijas izmaksas esot tādas pašas kā ar dīzeļdzinēju darbināmam traktoram.

Auga vēlas traktoru pārdot visā pasaulē, un, lai gan ārvalstu ražotāju interese par tā izgatavošanu bija liela, pirmos eksemplārus izgatavoja Lietuvas lauksaimniecības tehnikas ražotājs Rokiškos.

M1 cena tiks publiskota šī gada otrajā pusē. Līdz šim Auga grupa hibrīdtraktora projektā ir ieguldījusi vairāk nekā 3 miljonus eiro. Inženieru komanda ir dubultojusies, un tiek plānots pieņemt darbā vēl vairāk speciālistu.





Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Autonomā Krone un Lemken koncepta pilnveidojumi

Autonomā Krone un Lemken koncepta pilnveidojumi

Krone un Lemken kopīgi izstrādātajam autonomajam transportlī...

Ziņas

Fliegl prezentē SZS 300 BL Ultra puspiekabi ķīpu transportēšanai

Fliegl prezentē SZS 300 BL Ultra puspiekabi ķīpu transportēšanai

Fliegl Agrartechnik GmbH prezentē savu jaunāko produktu – SZ...

Ziņas

Vairāk jaudas New Holland T8 modeļiem

Vairāk jaudas New Holland T8 modeļiem

Uzņēmums New Holland pilnveidojis savu T8 Genesis traktoru 2...