Menu




Jaunās paaudzes Toyota Land Cruiser

Ziņas 09.08.2023   

Jaunās paaudzes Toyota Land Cruiser

Parādījusies pirmā oficiālā informācija par leģendārā apvidnieka Toyota Land Cruiser jaunās paaudzes modeli. Tas būvēts uz jaunās GA-F platformas, kas saglabā klasisko un izturīgo virsbūves un rāmja konstrukciju.

Jaunā Land Cruiser rāmis ir par 50% stingrāks, bet kombinētā virsbūves un rāmja stingrība ir palielināta par 30%. Ievērojamie uzlabojumi mašīnai nodrošina labāku atsaucību, vadāmību un augstāku gaitas komfortu. Balstiekārtas pilnveides rezultātā ir palielināta arī riteņu artikulācija, kas ir noteicošais veiktspējas faktors, braucot bezceļa apstākļos.

Vēl augstāku veiktspēju bezceļa apstākļos jaunais Land Cruiser iegūst ar atvienojamo priekšējo stabilizatora stieni. SDM tehnoloģija (stabilizators ar atvienošanas mehānismu) Toyota piedāvājumā ir pirmo reizi un ar slēdzi priekšējā panelī ļauj vadītājam vienkārši un ātri mainīt stabilizatora iestatījumus. Šāda pielāgojamība nodrošina labāku vadāmību uz izteikti nelīdzeniem ceļiem un augstāku komfortu un vieglāku vadāmību, braucot pa ceļu ar cietu, gludu segumu.

Papildu atbalstu braucot bezceļa apstākļos dod jauninājumi Multi-Terrain Monitor un Multi-Terrain Select sistēmās. Izmantojot augstas izšķirtspējas kameru un displeju, Multi-Terrain Monitor nodrošina vadītājam skaidru skatu uz ceļu mašīnas tiešā tuvumā un zem tās, savukārt Multi-Terrain Select sistēma automātiski pielāgo mašīnas veiktspēju atbilstoši konkrētā brīža bezceļa braukšanas apstākļiem.

Jaunais Land Cruiser sākotnēji būs pieejams ar 2,8 litru turbodīzeli (204 ZS/150 kW), un tas strādā tandēmā ar jaunu astoņu pakāpju Direct Shift automātisko pārnesumkārbu, kas ļauj mašīnai vilkt līdz pat 3500 kg. Sākot no 2025. gada, Land Cruiser pircējiem Rietumeiropā būs pieejams arī elektrificēts spēka agregāts, kurā dīzeļdzinējs apvienots ar 48 voltu vieglā hibrīda tehnoloģiju.

Mašīnas kopējais garums ir 4920 mm, platums 1980 mm un augstums 1870 mm, bet garenbāze ir 2850 mm. Salonā pircēji var izvēlēties piecu vai septiņu sēdvietu konfigurāciju.

Jaunā Land Cruiser tirdzniecība Eiropā sāksies ar īpašu First Edition modeli, kurš ekskluzīvi būs pieejams tikai tiem klientiem, kas veiks rezervāciju sākotnējā iepriekšpārdošanas periodā. Tas sāksies šā gada oktobrī.

Ierobežotā modeļu sērija, no kuras Eiropai paredzēti aptuveni 3000 automobiļu, ar īpašām stila iezīmēm un īsta bezceļu automobiļa īpašībām izceļ Land Cruiser vēsturisko mantojumu. Starp First Edition modeļa īpašajām dizaina detaļām jāmin klasiski apaļi priekšējie lukturi un kombinētais virsbūves krāsojums divos toņos: smilšu un dūmakaini zilā. Vairāk informācijas par jauno Land Cruiser tiks atklāts pirms iepriekšpārdošanas sākuma.

Jaunā Land Cruiser iepriekšpārdošanu Eiropas klientiem Toyota atklās oktobrī, un pirmās automobiļu piegādes gaidāmas 2024. gada pirmajā pusē.

 





Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Pilnveidots Kuhn Optimer

Pilnveidots Kuhn Optimer

Jaunā Kuhn Optimer disku kultivatora 12,5 m versija izstrādā...

Ziņas

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas trešās paaudzes elektriskie iekrāvēji ir apr...

Ziņas

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Kvadraciklam vai minitraktoram piekabināms akmeņu savācējs S...