Menu




Traktors ratiņkrēslu lietotājiem

Ziņas 18.08.2023   

Traktors ratiņkrēslu lietotājiem

Uzņēmums New Holland izstrādājis īpašu modeli TL5 Accessible, kas paredzēts cilvēkiem ar apakšējo ekstremitāšu invaliditāti.

Agrāk ir bijuši izstrādāti dažādi individuāli risinājumi, taču, cik zināms, New Holland ir pirmais traktoru ražotājs, kas izstrādājis ratiņkrēslu lietotājiem īpaši paredzētu traktoru.

TL5 Accessible tiek ražots CNH Industrial Kuritibas rūpnīcā Brazīlijā un ir izveidots kopā ar mobilitātes uzņēmumu Elevittá, Arteprima un Senai, palīdzot New Holland klientam, kurš izmanto ratiņkrēslu.

Aprīkojums pēc izvēles pieejams jaunajiem 80, 90 un 100 ZS modeļiem (no 2019. gada izlaiduma). Ar kursorsviru darbināmā pacelšanas platforma ļauj operatoram bez apkārtējo palīdzības iekāpt traktorā un izkāpt no tā. Pēc tam viņš var piekļūt traktora sēdeklim un izmantot pielāgotās mašīnas vadības ierīces. Kabīnes telpa ir tāda pati kā standarta TL5.

Tiek lēsts, ka 2,9 miljoni no 7,8 miljoniem brazīliešu ar kādu fizisku apakšējo ekstremitāšu invaliditāti dzīvo lauku apvidos.

"Cilvēki ar invaliditāti, tostarp tie, kas dzīvo un strādā laukos, vēlas palikt pēc iespējas neatkarīgi," komentēja Eduardo Kerbaujs, New Holland Agriculture viceprezidents Latīņamerikas reģionā, piebilstot, ka modificētais TL5 palīdzēs pārvarēt šķēršļus, kas liedz daudziem lauksaimniekiem iekāpt traktorā.





Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Amazone Precea klāstu papildina 6 m versija

Amazone Precea klāstu papildina 6 m versija

Amazone Precea piekabināmo precīzās sējas pneimatisko sējmaš...

Ziņas

John Deere jaunās H sērijas mežizstrādes mašīnas

John Deere jaunās H sērijas mežizstrādes mašīnas

Pagājušajā nedēļā Somijā norisinājās John Deere H sērijas ha...

Ziņas

Pilnveidots Kuhn Optimer

Pilnveidots Kuhn Optimer

Jaunā Kuhn Optimer disku kultivatora 12,5 m versija izstrādā...