Menu




Izstāde BILTIM TEHNIKA 2023

Ziņas 03.10.2023   

Izstāde BILTIM TEHNIKA 2023

Šonedēļ, 5. - 7. oktobrī biznesa centrā RĀMAVA, Valdlaučos, norisināsies šī gada lielākā un jaudīgākā tehnisko nozaru biznesa izstāde BILTIM TEHNIKA 2023, kurā vairākus hektārus plašā teritorijā, vairāk nekā 220 izstādes dalībnieku stendos būs iespēja novērtēt un izvēlēties risinājumus tehniskiem un industriāliem darbiem lauksaimniecībā, mežsaimniecībā, būvniecībā un celtniecībā, transportā un citās industriālās sfērās.

Izstādē BILTIM TEHNIKA 2023 trīs dienas – ceturtdien, piektdien un sestdien – plašā klāstā vienuviet būs iespēja novērtēt un izvēlēties visu aktuālo tehniskiem un industriāliem darbiem kā darba, tā arī privātām vajadzībām. Kopumā vairāk nekā 220 izstādes dalībnieku stendos būs apskatāma dažāda izmēra un pielietojuma tehnika (traktortehnika un ne tikai) un transports (t.sk., kravas un vieglie auto, kvadricikli), aprīkojums, darba instrumenti un dažādi materiāli, konsultācijas un pakalpojumi.

Jauns izstādes nosaukums un plašs klāsts visās izstādes tematikās

Līdz šim izstādes nosaukums bija LAUKSAIMNIECĪBAS UN MEŽA TEHNIKA, taču jau vairākus gadus izstādē pārstāvēto nozaru klāsts kļūst arvien plašāks. Lai nosaukums precīzāk atspoguļotu visas pārstāvētās nozares un būtu kā vietējiem, tā ārvalstu uzņēmējiem atpazīstamāks, sākot ar 2023. gadu šīs izstādes nosaukums mainīts uz BILTIM TEHNIKA (nosaukumu veido tematiku pirmo burtu virknējums).

Kā atklāj Biznesa centra RĀMAVA vadītājs Gusts Lūsis: “Plašs piedāvājums un interesanti vēl iepriekš izstādē neredzēti jaunumi apmeklētājus sagaida ikvienā no izstādes tematikām – lauksaimniecībā, mežsaimniecībā, būvniecībā un celtniecībā, transportā un citās industriālās sfērās. Vienuviet būs viss lielākiem un mazākiem darbiem nepieciešamais – no darba apģērbiem līdz pat jaudīgai lieliem industriāliem darbiem paredzētai tehnikai. Tas viss būs apskatāms vairākus hektārus plašā āra teritorijā, kā arī dalībnieku stendos hallē”.

Biznesa izstādes sniedz iespēju ietaupīt laiku un līdzekļus

“Izstāde kā tās apmeklētājiem, tā dalībniekiem ir kas īpašs, tā ir kā svētki, taču ar pievienoto vērtību arī efektīvākam un produktīvākam darbam. Gatavojoties trīs izstādes dienām, katrs dalībnieks piedomā pie tā, lai parādītu ko īpašu un atšķirīgu, izceltu inovācijas un jaunumus. Un apmeklētājiem izstāde ir lieliska vieta, kur šos īpašos eksponātus apskatīt un novērtēt vienuviet, vienā braucienā, ietaupot tik vērtīgo resursu – laiku. Kā arī daudzos stendos būs iespēja saņemt arī īpašus piedāvājumus un atlaides, kas būs spēkā vienojoties par darījumu tieši izstādes laikā, tātad – tā ir iespēja arī ietaupīt”, ieguvumus izceļ izstādes vadītāja Laura Lūse.

Tā izstādē BILTIM TEHNIKA 2023, piemēram, Stokker SIA stendā būs unikāla iespēja apskatīt Baltijā pirmo piegādāto rotējošo teleskopisko iekrāvēju JCB 555-210R ar 360 grādu rotāciju. A.M.L. SIA stendā būs iespēja novērtēt darbībā jaunumu Latvijā – nelielus malkas procesorus Bonnet no Zviedrijas. Unimotors SIA – Mercedes Benz Unimog U530 kravas mašīnu-traktoru. Vienojoties par pirkumu izstādē, piemēram, WM-Serviss SIA stendā būs iespēja iegūt 5% atlaidi Cynkomet piekabēm un siena rituļu platformām, Sertifikācijas un testēšanas serviss SIA stendā – 7% atlaidi darba vides parametru mērījumiem, būs īpašas cenas siltumapgādes un apkures risinājumiem, termokamerām medniekiem, u.c.

Elektroautomobiļu klāsts tehniskās nozarēs pieaug

Pēdējo piecu gadu laikā elektroautomobiļu industrija ir piedzīvojusi ievērojamu attīstību. Šo progresu veicinājušas dažādas faktoru grupas, piemēram, Eiropas Savienības regulatīvie noteikumi un vides aizsardzības iniciatīvas, kas vērstas uz siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanu, sabiedrības pieaugošā interese par ekoloģiski draudzīgām alternatīvām, degvielas cenu kāpums, u.c. faktori. Pieaugot pieprasījumam, attīstās arī elektroautomobiļu infrastruktūra, kam seko pieaugums elektroautomobiļu klāstā un pielietojuma veidos dažādās nozarēs. Šī tendence vērojama arī izstādes eksponātu klāstā. Tā, piemēram, izstādē būs iespēja apskatīt elektroautomobiļu uzlādes staciju ar saules paneļiem (Tesla SIA), elektriskās automašīnas MELEX (Stokker SIA) un ADDAX (Profiks Clean SIA), kas paredzētas komunālorganizācijām, Volvo L25 Electric frontālo iekrāvēju (Swecon SIA), u.c.

Izstādi papildina arī izglītojošā programma un citas īpašas aktivitātes

Izstādes ietvaros norisināsies arī noderīga un daudzpusīga semināru un diskusiju programma par tehniskās nozarēs aktuālām tēmām. Tā, piemēram, žurnāla INDUSTRIJA, Valsts darba inspekcijas, FN Serviss SIA un Partneri SD SIA pārstāvji kopā diskutēs par drošības riskiem un to risinājumiem darbā ar industriālo tehniku. Zemnieku Saeima vadīs diskusiju par tik aktuālu tēmu kā – savvaļas dzīvnieku postījumi, problēmas un iespējamie risinājumi. Zemkopības Ministrija un Lauku atbalsta dienests stāstīs par lauksaimniecības nozares izaicinājumiem un plānoto atbalstu. Savukārt, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā (LIAA) šobrīd ir atvērta atbalsta programma dažādu procesu digitalizācijai, ar mērķi veicināt Latvijas komersantu konkurētspēju. Izstādē semināru un diskusiju programmas ietvaros LIAA pārstāvji stāstīs un atbildēs uz jautājumiem par programmu, atbalsta piešķiršanas kritērijiem, apmēru, pieteikšanos, vērtēšanu un īstenošanas nosacījumiem.

Izstādes laikā klātienē varēs vērot motorzāģu vadītāju sacensības, kurās kokgāzēji un zāģeri demonstrēs veiklību dažādās disciplīnās. Savukārt, meža mašīnu operatori sacentīsies veiklībā un precizitātē darbā ar lielajām meža mašīnām.

Piektdien, 6. oktobrī, izstādes laikā Biznesa centrā RĀMAVA būs īpaša iespēja satikt Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādi un NATO sabiedroto karavīrus, uzzināt par nozīmīgo darbu, ko veic NBS un NATO, kā arī par karjeras iespējas. Papildus, tikai piektdien, plkst. 11.00-15.00, Biznesa centrā RĀMAVA būs Valsts asinsdonoru centra mobilā izbraukums un būs iespēja ziedot asinis.

Visas trīs dienas būs arī šķirnes trušu, gaļas liellopu, rudens velšu (ābolu, tomātu un dārzeņu) mini izstādes, lauku labumu un mājražojumu tirdziņš, un vēl un vēl. Vairāk informācijas par gaidāmo izstādi ir pieejama izstādes organizatora, Biznesa centra RĀMAVA, mājaslapā www.ramava.lv





Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Pilnveidots Kuhn Optimer

Pilnveidots Kuhn Optimer

Jaunā Kuhn Optimer disku kultivatora 12,5 m versija izstrādā...

Ziņas

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas trešās paaudzes elektriskie iekrāvēji ir apr...

Ziņas

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Kvadraciklam vai minitraktoram piekabināms akmeņu savācējs S...