Menu




Mobilais siena un salmu attīrītājs

Ziņas 17.01.2024   

Mobilais siena un salmu attīrītājs

Vācu lauksaimnieks un inženieris Augusts Kūlenkamps izstrādājis mobilu risinājumu, lai sienu un salmus pirms presēšanas attīrītu no gružiem un putekļiem.

Pēc eksperimentēšanas ar statisku iekārtu izgudrotājs uzbūvēja pusuzkarināmu versiju, ko viņš sauc par salmu intensīvo tīrītāju.

Pagājušā gada sākumā uzbūvētais prototips sastāvāja no lietota New Holland savācēja, aiz kura atrodas rotējošu zaru rinda. Tie izstumj materiālu gaisā, ne tikai palīdzot to aerēt, bet, kas ir vēl svarīgāk, putekļus paceļ gaisā, lai tos aizpūstu ar vairākiem jaudīgiem pūtējiem.

Radot gaisa plūsmu 3,0 m³/sek, salmi nokrīt uz viena no četriem gliemežpārvadiem, kas tos novirza uz sāniem. Visi atlikušie graudi un nezāļu sēklas nobirst caur sietiem zemē, taču šoziem plānots uzbūvēt bunkuru, lai tos savāktu.

Izgudrotājs arī apsver iespēju palielināt darba platumu, savienojot kopā vairākas vienības, un iespējas ietver arī piekabināmu versiju. Iekārtas darba ātrums ir 6,0 – 8,5 km/h.

Kūlenkampa kungs ir pieteicies patentiem ES, Kanādā un Ziemeļamerikā. Apņēmīgais inženieris ne tikai meklē ražotāju, bet arī cieši sadarbojas ar Ķelnes Lietišķo zinātņu universitātes pētniekiem, lai turpinātu pētīt šīs metodes priekšrocības dzīvnieku veselībai, barojot ar sienu vai izmantojot salmus pakaišiem.





Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Amazone Precea klāstu papildina 6 m versija

Amazone Precea klāstu papildina 6 m versija

Amazone Precea piekabināmo precīzās sējas pneimatisko sējmaš...

Ziņas

John Deere jaunās H sērijas mežizstrādes mašīnas

John Deere jaunās H sērijas mežizstrādes mašīnas

Pagājušajā nedēļā Somijā norisinājās John Deere H sērijas ha...

Ziņas

Pilnveidots Kuhn Optimer

Pilnveidots Kuhn Optimer

Jaunā Kuhn Optimer disku kultivatora 12,5 m versija izstrādā...