Menu




John Deere X9 – tuvojas kaut kas liels

Ziņas 30.04.2020   

John Deere X9 – tuvojas kaut kas liels


John Deere joprojām neizpauž lielāko daļu tehnisko datu, taču jaunais X9 kombains, kas tika prezentēts pagājušā gada novembra Agritechnica izstādē, esot tuvu tirdzniecības uzsākšanai.

Joprojām nav informācijas par dzinēja jaudu, graudu tvertnes ietilpību un izkraušanas ātrumu, taču tiek apgalvots, ka John Deere pirmais divu rotoru kombains ti
ka izstrādāts 10 gadus, bet tā fiziskie izmēri un svars ir līdzīgi S790i modelim.

 



X9 divi rotori nodrošina labāku kulšanu un atdalīšanu.
Tāpat tiek uzsvērts liels lēciens veiktspējas izteiksmē (100 t/h ar zudumiem tikai 1%).
X9 ir jauns ārējais dizains, firmas zīme un apgaismojums, salīdzinot ar citiem John Deere kombainiem. Kombainieriem, kuri novērtē ērtības, patiks sēdeklis ar atvēsināšanas un masāžas iespējām, kas šķiet nāk no 8R traktoriem.

 



13,7 m platuma flex draper heder
im (būs pieejami dažādi platumi) ir pilnīgi jauna konstrukcija ar trīsdaļīgu griezējmehānismu, kuram katra daļa neatkarīgi kopē lauka virsmu. Pēc ražotāja sacītā, griezējmehānisms ir veidots, ņemot vērā Eiropas lauku saimniecību vajadzības un darba apstākļus, īpaši uzsverot rapša novākšanas nianses.
Kombains pieejams gan ar gumijas kāpurķēdēm, gan riteņiem ar dažādām riepu izmēru opcijām (transportēšanas platums mazāks par 3,5 m) – līdzīgi, kā tas ir S sērijas kombainiem.

X9 tiks piedāvāts ar dažādām salmu apstrādes sistēmām, lai tās atbilstu jaunā hedera darba platumam. Kombainam ir arī jauna pelavu apstrādes tehnoloģija, kas palīdz sasmalcināt visas sēklas, kas izkrīt kopā ar pelavām – lai tās vēlāk neuzdīgtu un nebūtu jāizmanto ķimikālijas to iznīdēšanai.

 

 

John Deere X9 ir pārvarējis tūkstošiem stundu ilgus lauka testus visā pasaulē, ieskaitot Ziemeļameriku, Dāniju un Lielbritāniju. Paredzams, ka ierobežots skaits mašīnu būs pieejamas demonstrēšanai jau 2020. gada ražas novākšanas laikā.

 



Ražotājs informē, ka X9 ir papildinājums tā kombainu klāstam un S700 sērija nepazūd. X9 ir īpaši izstrādāts lieliem lauksaimniekiem, kuriem nepieciešama lielāka ražas novākšanas kapacitāte. Lielākajai daļai lauksaimnieku S700 viena rotora kombains joprojām ir labākā izvēle, teikts paziņojumā.

Pēc Dojus lauksaimniecības produktu menedžera teiktā, jaunais kombains Baltijas tirgu varētu sasniegt 2022. – 2023. gada sezonā.

 





Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Kvadraciklam vai minitraktoram piekabināms akmeņu savācējs S...

Ziņas

Iznācis žurnāla PROFI LATVIJA jaunais numurs!

Iznācis žurnāla PROFI LATVIJA jaunais numurs!

Šajā profi Latvija žurnālā, kā jau ierasts, piedāvājam visda...

Ziņas

Väderstad piedāvā lielākas ietilpības BioDrill

Väderstad piedāvā lielākas ietilpības BioDrill

Väderstad palielinājis sīksēklu sējmašīnas BioDrill tvertnes...