Menu




Autonomā Krone un Lemken koncepta pilnveidojumi

Ziņas 28.03.2024   

Autonomā Krone un Lemken koncepta pilnveidojumi

Krone un Lemken kopīgi izstrādātajam autonomajam transportlīdzeklim, kurš tika prezentēts pirms pāris gadiem, tagad ir pievienota priekšējā uzkare un jūgvārpsta.

Abi partneri apgalvo, ka priekšējā uzkare ievērojami palielina funkcionalitāti un efektivitāti gan pļavā, gan tīrumā. Krone jau ir izmēģinājis savu EasyCut F 320 priekšējo pļaujmašīnu un aizmugurējo tauriņu EasyCut B 950 Collect. Savukārt Lemken apstiprina, ka papildu uzkare ir noderīga kultivēšanai un sēšanai, kur tagad var uzstādīt veltņus un priekšējo tvertni.

Pirmais autonomā transportlīdzekļa publiskais izbraukums bija pagājušā gada novembrī Agritechnica izstādē, kur abi uzņēmumi demonstrēja jūgstieņa sistēmu, kas ļauj autonomo agregātu vilkt aiz traktora pa ceļa. To var izmantot arī tad, ja konceptmašīna ir aprīkota ar priekšpusē montējamiem agregātiem.

Jaudas (230 ZS/170 kW) ziņā un 4ws sistēmā izmaiņu nav, taču ir uzlabota dīzeļa-elektriskā piedziņa. Parādījies arī jauns krāsojums ar Lemken zilo un Krone zaļo krāsu, kas integrēts platīna pelēkā tonī.

Abi partneri 2022. gadā atklāja kopīgo projektu, un pēc prototipu testēšanas aktuālais jautājums ir, kad autonomais transportlīdzeklis būs pieejams iegādei? Tikmēr lauka testi turpinās Vācijas un citu valstu zemnieku saimniecībās.





Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Pilnveidots Kuhn Optimer

Pilnveidots Kuhn Optimer

Jaunā Kuhn Optimer disku kultivatora 12,5 m versija izstrādā...

Ziņas

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas trešās paaudzes elektriskie iekrāvēji ir apr...

Ziņas

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Kvadraciklam vai minitraktoram piekabināms akmeņu savācējs S...