Menu




Piezemē elektroauto attīstības plānus

Ziņas 18.06.2024   

Piezemē elektroauto attīstības plānus

Automotive News Europe ziņo, ka Volkswagen nolēmis daļu no savām plānotajām investīcijām pārvirzīt iekšdedzes dzinēju attīstībai. Tas tiek darīts, lai saglabātu konkurētspēju un atbilstu dažādām izmešu prasībām.

2023. gadā auto gigants ieplānoja investēt 180 miljardus eiro, lai attīstītu nākamās paaudzes elektromobiļus. Tagad kļuvis zināms, ka trešdaļa no summas tiks novirzīta iekšdedzes dzinēju attīstībai. Tas ļaušot Volkswagen iekšdedzes automobiļus saglabāt konkurētspējīgus.

“Nākotne ir elektriska, taču arī pagātne vēl nav beigusies. Esam atvēlējuši trešdaļu no finansējuma un tā tas arī paliks,” atklāja Volkswagen koncerna finanšu vadītājs Arno Antlics.

Pēdējos mēnešos izskanējušas dažādas bažas, kas saistītas ar elektroauto nākotni. Ford zīmols nācis klajā ar paziņojumu, ka līdz 2030. gadam Eiropā šī marka nebūs pārstāvēta tikai ar elektromobiļiem, kā tas bija iecerēts. Mercedes-Benz atkāpies no saviem ambiciozajiem plāniem zaļās mobilitātes jomā, iepriekš uzlikto latiņu nolaižot krietni zemāk. Arī Aston Martin norādījis, ka iekšdedzes automobiļus būvēs vēl vismaz 10 gadus.



Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Grimme uzlabo Evo 280 daudzpusību

Grimme uzlabo Evo 280 daudzpusību

Grimme divu rindu kartupeļu kombaina Evo 280 jaunākajai vers...

Ziņas

Case IH prezentē AF9 un AF10 kombainus

Case IH prezentē AF9 un AF10 kombainus

Case IH jaunie viena rotora AF9 un AF10 ražas novākšanas kom...

Ziņas

Pöttinger Plano rugaines kultivators

Pöttinger Plano rugaines kultivators

Pöttinger laidis klajā 6 metru piekabināmo rugaines kultivat...