Menu




Dotnuva Baltic piedāvā SUMO

Ziņas 04.07.2024   

Dotnuva Baltic piedāvā SUMO

Dotnuva Baltic no 1. jūlija sāk pārstāvēt Lielbritānijā ražotu augsnes apstrādes un sējas tehniku SUMO, kas izceļas ar savu tiešās sējas tehnoloģiju.

Tiešās sējas sējmašīnas kļūst arvien populārākas Baltijas valstīs. Svarīgākās tiešās sējas priekšrocības ir augsnes saglabāšana un izmaksu samazināšana. Tiek lēsts, ka sējas izmaksas uz hektāru, sējot ar tiešās sējas sējmašīnu, ir līdz pat 30% zemākas, salīdzinot ar tradicionālo tehnoloģiju.

Turpmāk Dotnuva Baltic varēs piedāvāt risinājumu tām saimniecībām, kuras vēlas spert pirmo soli, bet vēl nav gatavas “no-till” augsnes apstrādei un sējai. SUMO “strip-till” sējmašīnu klāsts ir no kompaktām 3 metru uzkarināmām sējmašīnām līdz 9 metru darba platuma sējmašīnām lielām saimniecībām.

Tāpat Dotnuva Baltic nodrošinās SUMO ražotāja saistības pret klientiem, kuri iegādājušies aprīkojumu no iepriekšējā pārstāvja. Turpmāk klienti varēs vērsties Dotnuva Baltic pārstāvniecībās par garantijas un pēcgarantijas apkalpošanu un oriģinālo rezerves daļu iegādi.

Tiek lēsts, ka Lielbritānijā ik gadu darbu sāk ap 800 jaunu rindu sējas sējmašīnu, un arī Baltijas valstīs to skaits ar katru gadu pieaug. Kopā Lietuvā, Latvijā un Igaunijā šādas tehnikas tirgus veido 200 šādu mašīnu gadā. SUMO produkcija tiek eksportēta uz daudzām pasaules valstīm, bet aptuveni 30% tiek realizēti Lielbritānijā.

SUMO DTS rindu sējas tehnoloģija palīdz pāriet no tradicionālās augsnes apstrādes tehnoloģijas uz bezaršanu. Rindu apstrādei ir daudz priekšrocību: tā ir ātra, vienā piegājienā var iesēt lielas platības, uzlabojot augsnes struktūru, ūdens apmaiņu, augsnes sablīvēšanos un eroziju.

DTS augsnes apstrādes lemeši veic vairākas darbības: sagatavo augsni sējai, sēj, veic mēslošanu un irdina augsni vienā piegājienā. Unikālos DTS lemešus kontrolē pastāvīga plūsmas spiediena hidrauliskā sistēma, lai nodrošinātu augsnes kontūras ievērošanu un vienmērīgu sēklu izvietošanu.

DTS ir universāla sējmašīna, ar kuru var sēt dažādās augsnēs: tiešā sēja rugainē, minimāli apstrādāta augsne un tradicionāli apstrādāta, uzarta augsne. DTS ir aprīkota ar oriģinālo Orga izsējas mehānismu, kas spēj izdalīt dažādas sēklas un mēslojumu ar dažādu ātrumu.

 

 

 



Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Iznācis žurnāla PROFI LATVIJA jaunais numurs!

Iznācis žurnāla PROFI LATVIJA jaunais numurs!

Šoruden žurnāls profi Latvija atzīmē 10 gadu jubileju – 2014...

Ziņas

Modernizēts Case IH Farmall C

Modernizēts Case IH Farmall C

Jaunā priekšdaļa nav vienīgais Farmall C traktora atjaunināj...

Ziņas

Lemken Thulit ar 12 m darba platumu

Lemken Thulit ar 12 m darba platumu

Thulit MF/1200 ir pirmās Lemken zaru ecēšas, kuru darba plat...